Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Ganā nogalināts žurnālists, kurš palīdzēja atmaskot korupciju futbolā

© AP/Scanpix

Trešdien Ganā ticis nogalināts žurnālists Ahmeds Huseins, kurš strādāja komandā, kas palīdzēja atmaskot korupciju futbolā.

Huseins tika nogalināts pa ceļam uz mājām, kad nenoskaidrots uzbrucējs viņu sašāva kaklā un krūtīs.

"Mūsu vīri šobrīd apkopo informāciju. Visas ar slepkavību saistītās personas tiks nopratinātas," aģentūrai AFP teica Ganas kriminālpolicijas pārstāvis Māme Jā Tivā Ado-Dankva.

Huseins bija daļa no žurnālista Anasa Aremejava Anasa vadītās komandas, kuras izmeklēšanas rezultātā nācās atkāpties Ganas futbola asociācijas prezidentam. Tāpat diskvalificēti tika tiesneši un amatpersonas arī citās valstīs.

Huseins pirms tam bija iesniedzis policijā sūdzību par to, ka Ganas politiķis Kenedijs Agjapongs sev piederošajā televīzijā aicināja žurnālistu piekaut. Agjaponga vārdu izmeklēšanā bija nosaukušas vairākas futbola amatpersonas.

"Viņš aicināja viņu piekaut un solīja par to atlīdzību. Kā var televīzijā parādīt kāda fotogrāfiju un lūgt cilvēkus viņam atņemt dzīvību? Tā ir kūdīšana uz noziegumu," komentēja Huseina advokāts Kissi Agjabengs.

Žurnālistu aizsardzības komiteja (CPJ) aicina Ganas varasiestādes draudus pret presi uztvert ļoti nopietni.

Organizācijas "Reportieri bez robežām" ("Reporters Sans Frontieres") pasaules preses brīvības indeksā Gana ir 23. vietā starp 180 valstīm - vienu pozīciju virs Latvijas.