Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Vaņins uz vēl vienu gadu pagarina līgumu ar Šveices komandu "Zurich"

© Scanpix

Latvijas futbola izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins uz vēl vienu gadu pagarinājis līgumu ar Šveices augstākās līgas komandu "Zurich", ziņo klubs.

Jaunais līgums būs spēkā līdz 2020.gada vasarai.

38 gadus vecais Vaņins "Zurich" komandas rindas papildināja 2016.gadā, šajā laikā aizvadot 70 mačus, vairākus no tiem ar kapteiņa apsēju. Tiesa, šajā sezonā viņš zaudējis Cīrihes kluba pamatvārtsarga vietu.

Pirms pievienošanās Cīrihes vienībai Vaņins septiņas sezonas pavadīja citā Šveices komandā "Sion", kurai 2009.gadā pievienojās no Latvijas kluba "Ventspils". Karjeras laikā viņš spēlēja arī bēdīgi slavenajā "Ventā" un uz īsu brīdi bija leģionāra gaitās Krievijā.

Vaņins ar "Ventspili" kļuvis par trīskārtēju Latvijas čempionu. Tāpat viņš trīs reizes triumfējis Šveices kausa izcīņā - divas reizes ar "Sion", bet vienu reizi ar "Zurich".

Vaņins piecas reizes atzīts par Latvijas gada labāko spēlētāju. Latvijas valstsvienībā viņš aizvadījis 97 spēlēs.

"Zurich" ar 25 punktiem 18 spēlēs Šveices čempionāta kopvērtējuma tabulā ieņem ceturto vietu. Cīrihes vienība sasniegusi arī UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīru, kura pirmajā kārtā tiksies ar slaveno Itālijas vienību "Napoli".