Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Vai Neimars ir simulants?

© scanpix.ee

Pēc tam, kad Meksikas izlase pasaules čempionātā futbolā astotdaļfinālā piekāpās Brazīlijai, meksikāņi netieši norādīja, pretiniekam uzvarēt palīdzējusi simulācija. Tieši tā pēc zaudējuma izteicās Meksikas izlases galvenais treneris Huans Karloss Osorio.

Kas tad tāds notika, lai Osorio veltītu tik skarbus vārdus vienam no pasaules labākajiem spēlētājiem? Mača 71. minūtē Migels Laijuns uzkāpa Neimaram uz kājas un šo faktu neviens nenoliedz. Tāpat reti kurš, izņemot pašu Neimaru, noliedz, ka pārkāpums bija ļoti nopietns. Arī mača tiesnesis Džanluka Roki uzskatīja, ka pārkāpums nebija tik nopietns, lai tam pievērstu papildus uzmanību. Toties Osario uzskatīja, ka ilgāku laiku vārtoties zālājā, Neimars cenšas “nodedzināt” spēles laiku.

- Mēs neslikti spēlējām kontrolējām mača gaitu, taču daudz laika pazaudējām dēļ viena spēlētāja un tas ir slikti visam futbolam kopumā. Bija situācija, kad spēle tika pārtraukta uz četrām minūtēm un šis laiks mūs atvēsināja. Nedomāju, ka futbols ir tā vieta, kur trenēties aktiera mākslā, - savu sašutumu neslēpj Meksikas izlases galvenais treneris.

Pārbaudot minēto spēles epizodi, šķiet, ka treneris ir nedaudz pārspīlējis ar četrām minūtēm. Atkārtojumā ir viegli fiksēt, ka Neimars šajā epizodē zālājā gulšņāja divas minūtes un trīs sekundes.

Pievēršot papildus uzmanību šai situācijai, vairāki mediji steigšus sāka analizēt visas epizodes, kurās Neimars cietis no pretiniekiem un cik ilgu laiku viņš atradies gulšņājam zālienā. Tā RTS Sports saskaitījis, ka čempionāta četrās spēlēs viņa kopējais gulšņāšanas laiks sasniedzis 13 minūtes un 50 sekundes. Tieši spēlē pret Meksiku tas bijis visilgākais - kopā saskaitot visas epizodes, sanāk 5:30 minūtes. Otrajā vietā ir spēle pret Šveici, kurā Neimars laukumā nogulējis 3:40 minūtes.

Arī pašam cietējam par šīm situācijām ir ko teikt: Nepievēršu šai kritikai lielu nozīmi. Šķiet, ka visas runas par manu simulāciju ir nekas vairāk, kā mēģinājums iedragāt manu reputāciju.

Lai kopaina būtu pilnvērtīgāka, der nosaukt vienu statistikas rādītāju. Proti, pret Neimaru četrās aizvadītajās spēlēs izdarīts visvairāk pārkāpumu - 23. Salīdzinājumam - šajā rādītājā pret otrajā vietā esošo Lionelu Mesi izdarīti 15 pārkāpumi, bet pret trešajā vietā esošo Krištiano Ronaldo - 14.