Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Bukmeikeru favorītos pasaules kausā futbolā - Vācija un Brazīlija

© f64

Jau rītdien, 14. Jūnijā, Krievijā sāksies četrgades lielākais un galvenais notikums pasaules sportā - Pasaules kausa izcīņa futbolā. Sporta totalizators “Betsafe” pie galvenajām čempionāta favorītēm pieskaita arī Vāciju, kurai šajā čempionātā būs jācenšas aizstāvēt savs čempiones gods.

Pasaules kausa izcīņa parasti tiek sagaidīta kā futbola svētki, taču šovasar ir pavisam citas noskaņas nekā Brazīlijas karnevālā pirms četriem gadiem. Pasaules kausa rīkošanas tiesības saņēmusi Krievija, kura uzvarēja kontroversiālajā FIFA padomes balsojumā..

Bukmeikeri nešaubās par Vācijas vietu galveno favorītu vidū, jo tās sastāvā ir sapulcināti visi favorīti, tai skaitā, pēc deviņu mēnešu ilgas traumas, sagaidīts viens no pasaules labākajiem vārtsargiem - Manuels Noiers. Bukmeikeru prognozes Vāciju gan nedaudz apsteidz Brazīlijas izlase, kas pavisam nesen sagaidījusi atpakaļ sastāvā savu līderi, pasaules dārgāko futbolistu Neimāru, kurš nebija spēlējis kopš februāra. Vācijas titula koeficients ir 5,75, kamēr Brazīlijas - 5,30.

Pie turnīra galvenajām favorītēm bukmeikeri pieskaita arī piecas citas izlases - ierasti spēcīgus sastāvus noformējušas Spānija un Francija, par spīti neveiksmīgajām spēlēm kvalifikācijā arī Argentīna ar Lionelu Mesi priekšgalā ir gana bīstama. Pie favorītiem tiek pieskaitīts arī Beļģu zvaigžņu pilnais sastāvs, kas gan pagaidām nav realizējis savu potenciālu un angļu, gados jaunais sastāvs, kuriem pēc izgāšanās “Euro 2016” astodaļfinālā pret Islandi varētu būt gana kaujiniecisks noskaņojums. Lai gan bukmeikeru tālākajā sarakstā potenciālu bīstamu izlašu netrūkst, vēsture ir pierādījusi, ka sensācijas Pasaules kausā parasti notiek mazākos mērogos, taču intrigu tas negaisina.