Gerhards vēlas, lai valsts vairāk iesaistās futbola attīstībā

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Latvijā nepieciešams radīt valsts atbalsta instrumentu futbola attīstībai, uzskata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL/TB-LNNK).

Kā aģentūru LETA informēja ministra preses sekretāre Santa Vaļuma, šonedēļ Gerhards un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts tikušies ar Latvijas Futbola federācijas prezidenta amata kandidātu Kasparu Gorkšu. Diskusijas laikā tika pārrunāts ministra redzējums par sporta attīstību Latvijas reģionos, Gorkša vīzija par Latvijas Futbola federācijas un ministrijas iespējamo sadarbību sporta infrastruktūras veicināšanā.

Kā norādīja Gerhards, futbols ir aktuāls sporta veids gan galvaspilsētā, gan reģionos. "Ir svarīgi nodrošināt viegli pieejamas sporta veida mācību iespējas reģionos, lai arvien vairāk mūsu bērnu varētu apgūt interesējošā sporta veida prasmes. Atbalstot un motivējot, mēs varam veidot vidi, kur tiek trenēti profesionāli sportisti jau no bērnības, tādēļ ir nepieciešama ilgtermiņa garantēta valsts atbalsta programma futbola pieejamības sakārtošanai Latvijas reģionos," pauda ministrs.

Savukārt Eglīts norādīja, ka sporta infrastruktūras sakārtošana ir viena no reģionālās attīstības sastāvdaļām, kas būtiski uzlabo iedzīvotājiem pieejamo pakalpojumu un iespēju klāstu, lai ikviens iedzīvotājs izvēlētos palikt sava dzīvesvietā un nebūtu spiests pamest savas dzimtas mājas vai pat Latvijas valsti.

Svarīgākais