Andris Biedriņš aizmainīts uz Jūtas "Jazz"

Latvijas basketbolists Andris Biedriņš aizmainīts uz Nacionālās basketbola asociācijas klubu Jūtas "Jazz", vēsta "Yahoo! Sports". Kopā ar Biedriņu uz "Jazz" tiks aizmainīti arī Ričards Džefersons un Brendons Rašs, bet Goldensteitas "Warriors" papildinās Andrē Igudala.

Jau ilgāku laiku "Warriors" meklēja iespējas, kur varētu aizmainīt gan Biedriņu, gan Džefersonu, jo klubs vēlējās palielināt brīvos līdzekļus, lai varētu piesaistīt gan Igudalu, gan Dvaitu Hovardu. Pirmais jau ir piekritis "Warriors" piedāvājumam, taču Hovards savu lēmumu par to, kur turpinās karjeru, vēl nav paziņojis.

"Warriors" ar Igudalu panākusi vienošanos uz četrām sezonām, kuru laikā basketbolists nopelnīs 48 miljonus ASV dolāru. Uz jauno sezonu klubam ir garantēti deviņi līgumi (ieskaitot Igudalas), taču, ja Hovards izlems pievienoties kareivjiem, nāksies veikt sign and trade darījumu, kā rezultātā, visticamākais, uz Losandželosu pārceltos Endrjū Boguts un Klejs Tompsons vai Harisons Bārnss.

Biedriņu 2004. gada NBA draftā ar 11. izvēli draftēja "Warriors". Pirmajās sezonās Biedriņš spēlēja salīdzinoši maz, bet pa īstam uzplauka 2008. - 2009. gada sezonā, pirms kuras parakstīja sešu gadu līgumu par 52 miljoniem dolāru, kad vidēji mačā izcēlās ar "double-double" - 11,9 punkti un 11,2 atlēkušās bumbas. Sākot ar nākamo sezonu, latvieti sāka vajāt traumas un to varēja pamanīt arī statistikā - vidēji pieci punkti un 7,8 atlēkušās bumbas. Ar katru nākamo sezonu Biedriņš spēlējis aizvien sliktāk un pagājušajā sezonā izcēlās ar 0,5 punktiem un 2,7 bumbām zem groziem.

Džefersona statistika pagājušajā sezonā bija vidēji mačā gūts 3,1 punkts un izcīnītas 1,9 atlēkušās bumbas. Rašs aizvadītajā sezonā piedalījās tikai divās spēlēs, jo iedzīvojās krustenisko saišu plīsumā. Igudala, kuram pagājušā sezona bija pirmā Denveras "Nuggets" rindās, vidēji katrā spēlē izcēlās ar vidēji gūtajiem 13 punktiem, 5,4 rezultatīvajām piespēlēm un 5,3 atlēkušajām bumbām.

Vakar vienošanos ar Šarlotes "Bobcats" panāca bijušais "Jazz" centrs Als Džefersons, kurš pagājušajā sezonā bija viens no galvenajiem "Jazz" balstiem groza apakšā, tādējādi uz nākamo sezonu līgumi ar "Jazz" ir tikai diviem garajiem - Enesam Kanteram un Derikam Feivorsam.

Svarīgākais