"Warriors" pārspēj "Pacers", Elisam karjeras rekords

Pārliecinoši nospēlējot otrajā puslaikā, uzvaru Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) regulāras sezonas čempionātā izcīnījusi Goldensteitas ''Warriors'', kas savās mājās ar 126:107 pārspēja Indiānas ''Pacers''. Andris Biedriņš aizvien nespēlē muguras savainojuma dēļ.

''Pacers'' izdevās labāks spēles sākums. Pēc pirmās ceturtdaļas viesiem bija +8 (33:25), bet otrās ceturtdaļas sākumā pat 14 punktu pārsvars - 39:24. Puslaika izskaņā ''Warriors'' sasparojās un ar Entonija Morova un viņa vārda brāļa Rendolfa pūlēm spēja pievilkt līdz mīnus seši - 51:57. Trešajā ceturtdaļā ilgi vēl vadībā bija ''Pacers'', taču 22 sekundes pirms tās beigām Morovs ar pustālo metienu izvirzīja Goldensteitu vadībā ar 85:83. Pēdējā ceturtdaļā ''Warriors'' nomētāja viesus ar 41:27 un izcīnīja uzvaru - 126:107.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 45 punktiem bija Monta Eliss, saniedzot karjeras rezultativitātes rekordu (līdz šim viņam divreiz bija izdevies gūt 42 punktus), bet pa 18 punktiem Morovam un Sīdžejam Vatsonam, bet ''Pacers'' rindās pa 22 punktiem sameta Maiks Danlīvijs un Denijs Greindžers.

Citās spēlēs

Šīsnakts pirmajā spēlē uzvaru pār Čikāgas "Bulls" izcīnīja Milvoki "Bucks" vienība. Spēles pirmajā ceturtdaļā buki iekrāja piecu punktu pārsvaru 22:17, taču to noturēt neizdevās. Dodoties pārtaukumā "Bucks" vadībā ar četriem punktiem 48:44. Pēc pārtraukuma mājinieki atkal atguva piecu punktu pārsvaru (79:72), bet arī šoreiz to noturēt neizdevās. Tomēr spēle noslēdzās par labu "Bucks" komandai ar rezultātu 99:97. Čikāgai šis bija piektais zaudējums pēc kārtas ieņemot devīto vietu Austrumu konferencē.

Endrjū Boguts uzvarētāju rindās izcēlās ar double-double 22 punktiem un 15 izcīnītām bumbām zem groziem, 16 punktus pievienoja Čārlijs Bels. "Bulls" sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Džons Salmons. Double-double Luola Denga (22 punkti, 14 atlecošās bumbas) un Joahima Noā (16 punkti, 17 atlecošās bumbas) kontos.

Pie panākuma savās mājās šonakt tikusi arī Dalasas "Mavericks" pārspējot Filadelfijas "76ers". Pēc pirmajām divām ceturtdaļām iespējams šķita, ka spēles uzvarētājs jau ir noteikts, jo pirms puslaika pārtraukuma Dalasa jau bija iekrājusi 14 punktu pārsvaru 57:43. "76ers" tik viegli padoties negrasījās un pēdējās divās ceturtdaļās uzvarēja ar 12 punktiem 59:47. Ar to gan bija par maz, lai svinētu uzvaru. Filadelfija piekāpās Dalasai vien ar diviem punktiem 104:102. Filadelfijas komandai šis bija jau septītais zaudējums pēc kārtas.

28 punktus "Mavericks" sastāvā guva vācietis Dirks Novickis, Džeisons Kids papildināja Dalasas punktu bagāžu ar 22 punktiem, kā arī izdarīja 11 rezultatīvas piespēles, savukārt Drū Gūdens sameta 15 punktus un izcīnīja 10 bumbas zem groziem iegūstot double-double. Zaudētāju komandā 23 punkti Villijam Grīnam, Eltons Brends guva 21 punktu un izcīnīja 10 bumbas zem groziem.

Trešo uzvaru savā laukumā šīvakara NBA spēlēs svinēja Jūtas "Jazz" viegli tiekot galā ar Memfisas "Grizzlies". Pēc pirmā puslaika "Jazz" atradās vadībā ar rezultātu 61:48, bet ar šādu niecīgu pārsvaru Jūtas komanda nevēlējās samierināties. Otrajā puslaikā "Jazz" svinēja uzvaru ar rezultātu 59:45. Atskanot spēles beigu signālam rezultāts uz tablo 120:93 par labu mājiniekiem "Jazz".

"Jazz" spēlētājam Ronijam Brūveram 25 punkti, Karloss Būzers guva 24 punktus, kā arī izcīnīja 15 atlecošās bumbas, aizsargs Derons Viljams pretinieku grozā sameta 22 punktus. O.Dž. Mejo ar 20 punktiem bija rezultatīvākais "Grizzlies" spēlētājs, pa 17 punktiem Semam Joungam un Markusam Viljamsam.