Latvija saglabā savas vietas "FIBA Europe" spēka rangā

Eiropas izlašu spēka rangā Latvijas vīriešu izlase saglabājusi 20. pozīciju, bet sieviešu izlase joprojām atrodas priekšpēdējā (15.) vietā, liecina fibaeurope.com jaunākais vērtējums.

Izlašu kandidāti vēl nav nosaukti, līdz ar to spēka rangs vietām vērtējams kā visai nosacīts. Salīdzinot, ar spēka ranga otro redakciju (februāra vidū), tagad notikušas nelielas izmaiņas.

Vīriešu ieskaitē Spānijas līderpozīcija joprojām ir stabila, bet tikmēr ranga augšdaļā Krievija nokritusi par trijām vietām uz 5. pozīciju - krievu valstsvienības ilggadējā līdera Andreja Kiriļenko paziņojums par nepiedalīšanos "EuroBasket 2013" izlasei ir liels trieciens. Savukārt tikmēr Francija pakāpusies no ceturtās vietas uz 2. pozīciju. Vislielāko kritumu piedzīvojusi Lielbritānija, kas no divpadsmitās vietas atkāpusies uz 18. pozīciju, jo britu labākais basketbolists Luols Dengs atteicies palīdzēt nacionālajai izlasei gaidāmajā Eiropas čempionātā. Latvija saglabājusi 20. vietu. Iespējams, mūsu pozīcija uzlabosies spēka ranga ceturtajā redakcijā (marta vidū), kad tiks ņemts vērā, ka izlasē vēlas atgriezties daži pieredzējušie spēlētāji.

Sieviešu ieskaitē lielas izmaiņas nav notikušas. Jaunākā ranga pirmās piecu vietu īpašnieces ir tās pašas, kas iepriekš. Latvija saglabājusi priekšpēdējo pozīciju (15.). Latvijas stāvoklis tiek skaidrots sekojoši: "Raugoties no pozitīvās puses, spēlētājas regulāri uzrāda labu statistiku Eiropas laukumos. Raugoties no negatīvās puses, šīs spēlētājas vairs nespēlē izlasē". Lai uzlabotu mūsu pozīciju, nepieciešams atgriezt izlasē pieredzējušās spēlētājas - viegli pateikt, bet grūti izdarīt.

"FIBA Europe" izlašu spēka rangs februāra beigās:rangs vīrieši sievietes

1. Spānija Krievija

2. Francija Francija

3. Slovēnja Turcija

4. Grieķija Spānija

5. Krievija Čehija

6. Melnkalne Melnkalne

7. Lietuva Horvātija

8. Itālija Slovākija

9. Turcija Itālija

10. Sebija Baltkrievija

11. Horvātija Lietuva

12. Izraēla Ukraina

13. Vācija Serbija

14. Gruzija Zviedrija

15. Bosnija un Hercogovina Latvija

16. Somija Lielbritānija

17. Maķedonija -

18. Lielbritānija -

19. Polija -

20. Latvija -

21. Ukraina -

22. Zviedrija -

23. Čehija -

24. Beļģija -

Svarīgākais