VEF ar papildinājuma piesaistīšanu nesteigsies

Lai gan jau 2012. gada nogalē Rīgas VEF basketbola kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups atklāja, ka komandai tiks meklēts papildinājums garajā galā, janvāra otrajā nedēļā jauns spēlētājs joprojām nav piesaistīts.

"Nekas nav mainījies - joprojām meklējam iespējas papildināt sastāvu garajā galā," Jaunups atzina, ka plāni nav mainījušies. "Tomēr vēlamies ņemt tādu spēlētāju, kas būtiski papildinās komandu un palīdzēs tai kļūt labākai, nevis būs vienkārši cauruma aizlāpītājs,"skaidro Jaunups.

Lai gan VEF sekmīgi startē VTB līgā, kluba finansiālā rocība nebūt nav tuvu Krievijas klubu iespējām, un tas padarot meklēšanas darbus sarežģītākus. "Bija spēlētāji, kurus skatījāmies, bet kas neatbilda mūsu budžeta iespējām," norādīja padomes priekšsēdētājs. "Līdz pirmā apļa beigām Eirokausā ir iespējams papildināt sastāvu, un šo laiku arī izmantosim. Treneru lēmums ir nesteigties ar papildinājuma izvēli un veltīt tam šo mēnesi."

Šobrīd VEF rīcībā ceturtā un piektā numura pozīcijās ir Donāts Zavacks, Kaspars Bērziņš, Lauris Blaus, Antans Kavaļausks un arī gados jaunais Anžejs Pasečniks, kurš gan vēl nav pilnvērtīgs rotācijas spēlētājs. Brīžiem ceturtā numura pozīcijā spēlē arī vieglie uzbrucēji Gatis Jahovičs un Vils Danielss.

VTB Vienotajā līgā VEF ir rezultatīvākā komanda ar vidēji mačā gūtiem 84,3 punktiem, savukārt cīņā par atlēkušajām bumbām ir tikai 15. vietā starp 20 līgas komandām (30.4). ULEB Eirokausā rādītāji cīņā par bumbām ir vēl bēdīgāki - pirmajā kārtā ik maču VEF savāca vien 28,2 atlēkušās bumbas, kas bija priekšpēdējais 31. rezultāts.

Svarīgākais