Basketbolists Sanikidze: "Latvijai ir ļoti bīstama komanda"

Pēc atgriešanās no galotnē uzvarētās spēles Bosnijā un Hercegovinā Gruzijas basketbola izlases uzbrucējs Viktors Sanikidze atzina, ka nedrīkst pieļaut atslābināšanos, jo jau nākamajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē komandu sagaida nopietns pretinieks Latvijas komandas izskatā.

Gruzija kvalifikācijas turnīru iesākusi teicami, izcīnot divas uzvaras tikpat mačos - pēc rumāņu apspēlēšanas savā laukumā (80:64) gruzīniem vakar Sarajevā ļoti emocionālā mačā pašā tā izskaņā izdevās uzveikt arī Bosniju un Hercegovinu - 96:95. Šodien Gruzijas komanda atgriezās mājās, un šodien uz Gruziju devās arī Latvijas valstsvienība, kas būs Gruzijas nākamā pretiniece jau piektdienas vakarā.

"Spēle bija saspringta un emocionāla," atgriezies mājās, sacīja viens no Gruzijas izlases līderiem Viktors Sanikidze. "Puiši cīnījās līdz pat beigām, un tas attaisnojās ar uzvaras izcīnīšanu." Sanikidze, kurš šajā starpsezonā pievienojās Itālijas čempionvienībai Sjēnas "Montepaschi", atzina, ka atpūsties laika nebūs: "Jau nākamajā spēlē mūs atkal sagaida ļoti spēcīgs pretinieks. Latvijai ir ļoti bīstama komanda un mums būs jāmobilizējas par visiem simt procentiem, lai tiktu pie panākuma."

Sarajevā pirmo spēli Gruzijas rindās šovasar aizvadīja arī lielākā komandas zvaigzne Zaza Pačulija, kurš komandai pievienojās pavisam nesen, tāpēc izlaida pirmo spēli. "Viņš vēl nav labākajā formā," komandas trenera asistents Davids Ustašvili skaidroja, kāpēc centrs pirmajā mačā aizvadīja vien 27 minūtes (16 punkti un septiņas atlēkušās bumbas). "Tomēr, kad viņš būs pilnībā gatavs, Zaza spēlēs milzīgu lomu mūsu komandas sniegumā."

Pēc diviem mačiem rezultatīvākais Gruzijas izlases spēlētājs ir amerikāņu aizsargs Džeikobs Pulens ar vidēji mačā gūtiem 19,5 punktiem. Sanikidze vidēji palīdzējis komandai ar 15,5 punktiem, 10,5 atlēkušajām bumbām, divām piespēlēm un divām pārtvertām bumbām, taču tikai reizi izprovocējis noteikumu pārkāpumu.

Svarīgākais