Latvijas basketbola izlase zaudē Bosnijai-Hercegovinai

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība trešdien, 15. augustā, Eiropas čempionāta kvalifikācijas izbraukuma spēlē Sarajevā sacentās ar Bosnijas-Hercegovinas izlasi, dramatiskā spēlē piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 84:87.

Septiņtūkstoš vietu ietilpīgajā sporta zālē “Skenderija” sanākušie skatītāji pirmajā ceturtdaļā kļuva par lieciniekiem rezultatīvam basketbolam, jo komandas kopā guva 45 punktus. Laukuma saimnieki sāka cīņu ar agresīvāku spēli abos laukuma galos, vairākkārt tiekot pie atlēkušajām bumbām uzbrukumā un atkārtotiem metieniem. Precizitāte labāka bija Ainara Bagatska vīriem, tāpēc rezultāts auga līdzīgi. Pirmos tālmetienus realizējot Dairim Bertānam un Jānim Strēlniekam, pēc pirmās ceturtdaļas komandas šķīra tikai viens punkts 22:23.

Bosniešu līderi Teletovičs un Raits otro ceturtdaļu sāka ar četriem punktiem pēc kārtas, ātrajos pretuzbrukumos panākot piecu punktu pārsvaru 22:27. Nākamajās epizodēs pie vārda tika “Balkānu speciālists” Dāvis Bertāns. Papildinot eksplozīvo aizsargu duetu Dairis-Jānis, viņš iemeta divus tālmetienus pēc kārtas, atgūstot vadību Latvijai 28:27. Sekoja vadības maiņa, taču pēc Meiera danka starpība joprojām bija tikai viens punkts 31:32. Bosnieši turpināja ātro pretuzbrukumu taktiku un pēc vairākiem sekmīgiem mēģinājumiem devās atrāvienā. Astoņpadsmitajā minūtē viņi aizbēga astoņu punktu attālumā, taču nespēja pārsvaru nostiprināt. Daira Bertāna danks, Kaspara Bērziņa metiens no groza apakšas un Jāņa Strēlnieka tālmetiens izkausēja starpību, bet izskaņā bija pat iespēja izlīdzināt rezultātu. Puslaikā 38:41 Bosnijas-Hercegovinas labā.

Otrajā puslaikā Latvijas izlase vēl vairāk pārsteidza bosniešus, ar precīziem metieniem no distances pārņemot vadību. Brāļi Bertāni un Jānis Strēlnieks turpināja realizēt savas iespējas, pret bosniešu pārspēku soda laukumā pieklājīgi cīnījās Kaspars Bērziņš un Mārtiņš Meiers. Pēc trīsdesmit nospēlētām minūtēm trīs punktu pārsvars 67:64. Pēdējās minūtēs bosnieši atguva vadību un galotnē nosargāja uzvaru ar trīs punktu pārsvaru 84:87.

Svarīgākais