Medaļas pēc 10. dienas: Ķīna notur vadību; Krievija pietuvojas

Pēc aizraujošas un karstas sacensību dienas Latvijas sporta draugiem, Londonas olimpisko spēļu medaļu sadalījuma tabulas aiļu augšgals palicis nemainīgs. Ķīna, ASV un Lielbritānija – tāds šobrīd ir labāko trijnieks pēc izcīnīto zelta godalgu skaita un arī kopējo iegūto medaļu skaita.

Ar trim olimpiskajām medaļām (zelts un divi sudrabi) savu medaļu krājumu sacensību 10. dienā savu krājumu papildināja Ķīnas komanda, saglabājot līderpozīcijas kopējā medaļu skaita ziņā. Ķīnas sportistu kontā šobrīd ir 64 olimpiskās godalgas. Arī ASV olimpieši savu medaļu kontu vakar papildinājuši ar trim godalgām. Zelts, sudrabs un bronza – šāds ir amerikāņu guvums sacensību desmitajā dienā. Trešo vietu ar kopumā iegūtajām 40 medaļām saglabā Lielbritānija.

Ķīnai joprojām ir arī visvairāk zelta godalgu – 31, seko ASV (29 zelta medaļas) un Lielbritānija (18).

Septiņas olimpiskās godalgas vakar izcīnīja Krievijas sportisti, kuriem šobrīd kopumā izdevies izcīnīt 7 zeltus, 17 sudrabus un 18 bronzas. Kopējā medaļu skaita ziņā Krievijas komandai izdevies pakāpties uz trešo vietu, bet pēc izcīnītajām zelta godalgām šī lielvalsts ir sestajā pozīcijā.

Kopumā pie medaļām Londonā izdevies tikt 61 valsts pārstāvjiem.