Armands Šķēle ievietots reanimācijā, Latvijas izlasei šogad nepalīdzēs

Armandam Šķēlem atkal diagnosticēts meningīts - spēlētājs šobrīd atrodas intensīvās terapijas nodaļā, un, kaut gan veselības stāvoklis šodien uzlabojies, ir skaidrs, ka par basketbolu viņam jāaizmirst vismaz līdz septembrim. Tas nozīmē, ka 28 gadus vecais aizsargs nevarēs palīdzēt arī Latvijas izlasei.

Veselības problēmas spēlētājam parādījās vakar, un vēlāk viņš tika nogādāts slimnīcā, kur ārsti konstatēja saslimšanu ar meningītu. Šī ir jau trešā reize, kas Armandu piemeklē šī ļoti bīstamā slimība - neskatoties uz iepriekš veikto operāciju, lai nākotnē izvairītos no šādas iespējamības. Patlaban basketbolists atrodas intensīvās terapijas nodaļā, taču viņam jau ir daudz labāk nekā vienubrīd, sportacentrs.com pastāstīja spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis.

"Skaidrs, ka par Latvijas izlasi Armandam jāaizmirst - ja viss būs normāli, nākamās divas nedēļas viņam nāksies pavadīt slimnīcā, bet par trenēšanos nedrīkstēs domāt vēl vēl 4-5 nedēļas pēc tam," atzīst Kalnītis, kurš notikušo dēvē par traģēdiju. "Vēl vakar runāju ar Bagatski un viņš atzina, ka Armands ir izcilā formā - vislabākais izlasē. Notika sarunas arī ar vienu spēcīgu klubu, kas vēlējās Armandu pie sevis, bet tagad - skaidrs, ka viņš tomēr paliks "Kalev". Ļoti, ļoti žēl, taču - veselība pirmajā vietā."

Ņemot vērā, ka iepriekš veiktā operācija nav devusi plānotos rezultātu, Kalnītis paredz, ka tiks sasaukts ārstu konsīlijs un lemts par iespējām šai veselības problēmai tomēr rast risinājumu - ja to nav iespējams izdarīt Latvijā, tad ārzemēs.

Armands Šķēle Latvijas valstsvienībā debitēja 2002. gada jūnijā, aizvadījis tajā 84 spēles un guvis 714 punktus. Šovasar 28 gadus vecais aizsargs atgriezās izlasē pēc divu gadu pārtraukuma, kas bija saistīts ar 2009. gadā piešķirto diskvalifikāciju.

Svarīgākais