Rumānijas basketbola izlase naturalizē amerikāņu spēlētāju

Viena no Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniecēm nākamā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Rumānijas valstsvienība arī nolēmusi naturalizēt kādu spēlētāju, izvēloties sagādāt pilsonību amerikāņu aizsargam Džeikobam Pulenam, kuru plāno iekļaut savā sastāvā.

div class="introduction">

Pie naturalizēta spēlētāja tikusi arī Rumānijas izlase, jo šīs valsts pasi ieguvis amerikāņu basketbolists Džeikobs Pulebs. Tiek plānots, ka 23 gadus vecais spēlētājs būs ierindā uz šovasar gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, kur rumāņi ir vieni no pretiniekiem Latvijas izlasei.

Vispirms gan Pulena plānos ir NBA Vasaras līga, kas startēs nākamajā nedēļā. Pagājušā sezona 193 cm garajam Pulenam bija pirmā profesionāļa kārtā, kuru viņš pavadīja Itālijas A sērijas klubā "Biella", gūstot vidēji 16 punktus un atdodot 3,3 rezultatīvas piespēles.

Rumānijas izlase gatavošanos Eiropas čempionāta atlases spēlēm sāks 8. jūlijā, kad komanda kopā pulcēsies Bukarestē. Visu nākamo nedēļu (9. - 16. jūlijs) rumāņi aizvadīs treniņus, bet no 17. līdz 20. jūlijam piedalīsies pārbaudes turnīrā Ukrainā. No 23. jūlijam līdz 3. augustam paredzēti treniņi Rumānijā, bet pēc tam treniņprocess pārcelsies uz Izraēlu, kur arī pārbaudes spēle pret vietējo izlasi.