VEF paraksta līgumu ar amerikāņu aizsargu Lauksu

Latvijas čempionvienība basketbolā Rīgas VEF parakstījusi līgumu ar 22 gadus veco amerikāņu saspēles vadītāju Lūku Lauksu, kurš nupat pabeidzis Floridas štata universitāti.

"Lūks ir spēlējis labā universitātē, kas šogad sasniedza augstus rezultātus, viņš bija viens no galvenajiem spēlētājiem šajā komandā. Basketbolists ir ar labu potenciālu un perspektīvu nākotnē. Garš, spēcīgs, spēlē komandas basketbolu, kas man kā trenerim ir ļoti svarīgi. Laukss VEF komandā būs otrais saspēles vadītājs," savu jaunieguvumu raksturo VEF galvenais treneris Ramūns Butauts.

195 centimetrus garais un 91 kilogramu smagais Laukss Floridas štata universitātē spēlēja kopā ar lietuviešu aizsargu Deividu Duļķi, kurš šobrīd kandidē uz vietu Lietuvas izlasē olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Aizvadītajā sezonā Laukss vidēji 35 mačos laukumā pavadīja 27 minūtes, guva 7,1 punktu, atdeva 4,3 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,2 bumbas.

Kopumā četrās NCAA aizvadītajās sezonās Laukss guva 4,4 punktus, atdeva 2,9 piespēles un izcīnīja 2,2 bumbas zem groziem.