Samoilovs un Sorokins Maskavā piektie

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins šodien ar zaudējumu noslēdza FIVB „Grand Slam” turnīru Maskavā. Latvijas duets piedzīvoja neveiksmi ceturtdaļfinālā, ieņemot dalītu piekto vietu.

Saša un Ruslans šo sezonu aizvada ļoti veiksmīgi un izņēmums nav arī Maskavā notiekošais turnīrs. Šorīt Latvijas pāris cīņā par iekļūšanu labāko astoņu pāru skaitā pieveica amerikāņus Fuerbringeru / Lucenu. Uzvarējuši pirmo spēles setu ar 21:13, Saša un Ruslans pretniekiem ļāva revanšēties otrajā (21:11), taču izšķirošajā svinēja uzvaru ar 15:13.

Ceturtdaļfināla mačā Samoilova un Sorokina pretinieki bija brazīlieši Pedro Kunja un Rikardo Santušs, kuri sacensībās izsēti ar trešo numuru. Lai gan pa ceļam līdz ceturtdaļfinālam mūsējie bija pieveikuši vairākus vadošos pārus, brazīlieši tomēr izrādījās ciets rieksts - Samoilovs/Sorokins 43 minūšu laikā Kunjam un Santušam piekāpās divos setos ar 15:21, 15:21. Tādejādi mūsējie turnīrā finišēja augstajā piektajā vietā.

Pateicoties veiksmīgajam sniegumam Maskavas turnīrā, Latvijas pāris uzlabos savas pozīcijas olimpiskajā reitingā un spers vēl vienu soli Londonas četrgades sporta foruma virzienā. Šobrīd abi Latvijas pāri var būt diezgan droši par dalību olimpiskajās spēlēs.