LBL finālsērija atgriežas Rīgā

Svētdien BK Ventspils un VEF basketbolisti aizvadīs piekto Latvijas Basketbola līgas finālspēli. Komandas atkal spēlēs Rīgā, bet sērijā ar 3:1 vadībā joprojām ir rīdzinieki. Mača sākums pulksten 17.

Sērijas pirmās divas spēles noslēdzās ar pārliecinošām VEF basketbolistu uzvarām, bet trešajā mačā beidzot pamodās arī kurzemnieki. Trešajā ceturtdaļā piedzīvojuši kārtējo vājuma brīdi, ceturtajā Gundara Vētras padotie savāca spēku un pašcieņas paliekas, un tomēr atjaunoja mača intrigu. Varēja arī uzvarēt, tomēr galu galā sanāca zaudējums pagarinājumā 102:107.

Lielāko daļu ceturtā mača Ventspilī spēlēja tikai BK ″Ventspils″, bet šoreiz visai veiksmīga pakaļdzīšanās padevās VEF spēlētājiem. Ar asu un agresīvu aizsardzību viesi 24 punktu deficītu sadeldēja līdz četriem punktiem, tomēr ventspilnieki nosargāja savu pirmo uzvaru sērijā – 97:90. Pirmo reizi sērijā un pirmo reizi kopš fantastiskās uzvaras pār ″Roanne Basket” Olimpiskā centra ″Ventspils″ basketbola halle varēja skandēt ″Malači!″

Pēc mača Vētra runāja par oriģinālām motivācijas metodēm, piemēram, aicinot komandu nepieļaut savas zāles tīkliņa nogriešanu. Savukārt Ramūnam Butautam bija jārunā par attieksmi: ″Laikam jau spēlētāji gaidīja, ka uzvara nāks viegli. Kā lietuviešu parunā par cilvēku, kas sēž un gaida, kad ceptās vistas pašas lidos mutē un viņam tās atliks tikai norīt. Šādās sērijās nekas nenāk viegli.″ VEF treneris par nopietnu attieksmi runāja pēc katras mača, bet pēdējās divās spēlēs iedarbīgāki tomēr bijuši ventspilnieku vārdi par tīkliņu, karogu un šampaniešu laistīšanu uz grīdas, kurā visu sezonu paši lējuši sviedrus.

Tā kā nav nekā jauna šajā sērijā – uzvarēs tas, kurš vairāk to vēlēsies un gribēs tam atdot visus spēkus. Sērijas laikā nu jau abām komandām bijuši vājuma brīži. Kam to turpinājumā izrādīsies mazāk, tas virs galvas cels čempionu kausu. Jāatgādina, ka ventspilniekiem uzvaras izcīnīšanai čempionātā būs jāpārraksta Latvijas basketbola vēsture. Starp citu, šāda motivācija Kurzemes kluba spēlētājiem vēl nav piedāvāta.