Kuksikam un Blūmam uzvaras Spānijā

Svētdien Spānijas ACB līgā pie uzvaras tika Rihards Kuksiks un viņa pārstāvētā "Valencia Basket", kas apspēlēja "Gran Canaria" ar 77:62. Tāpat panākumu guva arī Jānis Blūms, kura Bilbao vienība izbraukumā Sansebstjanā pieveica vietējo "Lagun Aro" - 77:76.

Valensijas komandai svētdien biaj svarīgi gūt uzvaru, jo iepriekšējā mačā izbraukumā Seviljā tika piedzīvots zaudējums pret "Cajasol", kas ir vieni no tiešajiem konkurentiem uz augstāku vietu izslēgšanas spēlēs. Tāpat nepatīkamas ziņas tika saņemtas par spāņu uzbrūkošā aizsarga Rafaela Martineza veselību, kurš cirkšņa savainojuma dēļ, iespējams, šosezon vairs nespēlēs. Līdz ar to Martineza vietu sākumsastāvā pārņēmis austrāliešu uzbrucējs Breds Ņūlijs, kas radījis papildus minūtes arī Rihardam Kuksikam.

Svētdienas spēlē valensieši savā laukumā uzņēma "Gran Canaria" vienību.

Rihards Kuksiks spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, nospēlēja piecas minūtes un 37 sekundes, kurās guva četrus punktus (2p 1/3, 3p 0/1, soda metieni 2/2), savāca vienu atlēkušo bumbu, bloķēja vienu pretinieku metienu, savācot efektivitātes koeficientu +2.

Jānis Blūms šoreiz pārmaiņas kārtā spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, nospēlēja deviņas minūtes un piecas sekundes, kurās guva divus punktus (soda metieni 2/2), savāca vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu, saņēma divas piezīmes un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu, tiekot pie efektivitātes rādītāja +1.

Vēl šovakar no latviešiem laukumā dosies Mareks Jurevičus, kam pirmspēdējā spēle Itālijas otrās līgas regulārajā sezonā. Adrijas līgā spēle par 3. vietu būs arī Dāvja Bertāna pārstāvētajai Belgradas "Partizan".