LBL pusfināls: Kurzemes derbija ceturtais cēliens

Svētdien LBL pusfināla ceturto maču aizvadīs BK ″Ventspils″ un ″Liepājas lauvu″ basketbolisti. Šoreiz komandas spēlēs Liepājā, bet sērijā līdz trim uzvarām ar 2:1 šobrīd vadībā ir ventspilnieki.

Sērija sākās ar pārsteidzošu liepājnieku uzvaru Ventspilī 74:73, bet tad sekoja divi ventspilnieku panākumi, kas it kā būtu loģiski, ja atceramies, kā komandām savstarpējos mačos gāja regulārajā sezonā. Tomēr izslēgšanas mači nav tas pats, kas regulārās sezonas mači, ko lieliski pierāda šī sērija. ″Pirmkārt, komanda ir vairāk saspēlējusies un labāk saprot, ko vēlas treneri,″ Agris Galvanovsis, ″Lauvu″ treneris, norāda galveno iemeslu, kāpēc šie mači ir daudz spraigāki nekā pirms tam šajā sezonā spēlētie. To noteikti sajutuši arī ventspilnieki – gribējās paņemt liepājniekus tikpat viegli, kā sanāca pirms tam, taču nu vairs tā nesanāk.

Divos pēdējos mačos ventspilnieki spējuši īstajā brīdī saņemties un veikt izšķirošo izrāvienu, bet spēlētāji atzīst, ka bez rakstura uzvarēt sērijā nebūs iespējams. ″Visas lielās uzvaras esam izcīnījuši ar raksturu un arī liepājniekus varam uzvarēt tikai tā. Galvanovskis labi zina mūsu plusus un mīnusus, un labi to arī iemācījis komandai, ″ atzīst ventspilnieku uzbrucējs Artūrs Bērziņš.

Rezumējot – sēriju izšķirs raksturs. Liepājniekiem tas nepieciešams, lai panāktu izlīdzinājumu sērijā, bet ventspilniekiem, lai pierādītu, ka spraigās spēles ir tikai tāds pārpratums. Protams, jāņem vērā, ka ″Lauvām″ vairāk nav, kur atkāpties, kamēr ventiņiem vēl rezervē spēle savā laukumā. Turklāt tā vien liekas, ka mazpieredzējušās komandas labāk jūtas spēlējot viesos. Vai tas nozīmē, ka vairāk plusu ir ventspilniekiem? To redzēsim svētdien.

Mača sākums pulksten 17.00, un to translēs Sportacentrs.com.