"VEF Rīga" otrajā puslaikā ielaiž 57 punktus un zaudē Kijevā

Basketbola klubs "VEF Rīga" (bilance 7-7, #4) svētdien, 4. martā, plkst. 14:00 VTB līgas izbraukuma spēlē Ukrainā zaudēja Kijevas "Budivelnik" (5-9, #8) ar rezultātu 89:99 (30:26, 22:16, 14:21, 23:36), sarežģījot izredzes noturēties labāko komandu četriniekā un kvalificēties "play-off" spēlēm. Lai turpinātu cīņu, vefiešiem pēdējās divās regulārās sezonas spēlēs jāuzvar Tallinas "Kalev/Cramo" un Kauņas "Žalgiri".

Rīdzinieki pirmajā puslaikā uzbrukumā spēlēja ar lielu pārliecību. Jau pirmajās minūtēs Bērziņš un Jahovičs agresīvi cīnījās Kijevas groza tuvumā, katrs gūstot pa diviem punktiem ar sodu. Nākamajās epizodēs divus tālmetienus pēc kārtas iemeta Sandis Valters. Līdz pirmās ceturtdaļas beigām aizsargs vēl reizi bija precīzs no distances, bet izskaņā par sevi beidzot lika runāt Beilijs, iemetot divus tālmetienus un panākot 30:26.

Otrajā desmitminūtē rīdzinieki turpināja spēlēt no pirmā numura pozīcijām. Ātrumu uzņēma Dairis Bertāns, perimetrā atzīmējās Miledžs, bet ceturtdaļas beigās Ramūna Butauta vīri panāca jau divpadsmit punktu pārsvaru 52:40.

Uzreiz pēc pārtraukuma rīdzinieku atrāviens sasniedza trīspadsmit punktus, taču turpinājumā vairs tik labi neveicās un “Budivelnik” sāka strauji atspēlēties. Trešās ceturtdaļas beigās kijevieši pietuvojās divu punktu attālumā 65:63, bet pie tā neapstājās un ceturtajā ceturtdaļā panāca vefiešus. Viesi daudz reižu kļūdījās no soda metienu līnijas, turklāt daudz retāk trāpīja metienus no spēles.

Trīsdesmit trešajā minūtē kārtējais Valtera tālmetiens ļāva atrauties četru punktu attālumā 71:67, taču uzelpot neizdevās. Parahovska danks un Sehoviča trīspunktnieks jau izvirzīja vadībā pretiniekus. Situāciju sarežģīja neveiksmīgā cīņa par atlēkušajām bumbām aizsardzībā. Pārāk bieži kijevieši tika pie atkārtotiem metieniem, pamazām nosverot svaru kausus savā labā. Ar piecām piezīmēm laukumu viens pēc otra atstāja Miledžs, Jahovičs un Valters.

Nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām Zavacka tālmetiens panāca neizšķirtu 75:75, tomēr Makklintons tūlīt atbildēja ar to pašu. Drīz "Budivelnik" atrāviens pieauga līdz pieciem, tad sešiem punktiem, turklāt mājinieku spēlētāji bija gana precīzi no soda metienu līnijas. 26 sekundes pirms pamatlaika beigām pēc Zabirčenko soda metieniem Kijevai jau plus desmit 83:93. Izlieto ūdeni sasmelt neizdevās.

VTB līgas kopvērtējums

# A grupa B grupa

1 Unics 12-2 CSKA 12-1

2 Khimki 12-3 Spartak 10-3

3 Nizhny Novgorod 8-8 Lietuvos rytas 8-5

4 VEF Rīga 7-7 Lokomotiv 7-6

5 Krasnije Kriļja 7-7 Azovmash 7-6

6 Astana 6-9 CEZ Nymburk 6-7

7 Žalgiris 5-6 Prokom 6-8

8 Budivelnik 5-9 Enisey 3-11

9 Kalev/Cramo 1-12 Minsk 1-13

Nākamās VEF spēles VTB līgā: 7. martā mājās pret Tallinas “Kalev/Cramo”, 18. martā izbraukumā pret “Žalgiri”.

“Žalgiris” 7. martā viesos spēlēs ar “Krasnije Kriļja”, 10. martā Kijevā sacentīsies ar “Budivelnik”, bet regulāro sezonu noslēgs ar trīs mājas spēlēm, 13. martā uzņemot “Kalev/Cramo”, 16. martā Kazaņas “Unics” un 18. martā “VEF Rīga”.

Samaras “Krasnije Kriļja” 7. martā mājās cīnīsies ar “Žalgiri” un 10. martā ar Kazaņas “Unics”.

“Play-off” kvalificējas katras grupas četras labākās komandas.