"Ventspils" izsēj 23 punktu pārsvaru un zaudē "ZZ Leiden"

Šovakar FIBA Iziaicinājuma kausa izcīņas TOP16 "Ventspils" basketbolisti piedzīvoja otro zaudējumu I grupā, piekāpjoties "ZZ Laiden" ar 69:73. Vēl otrā puslaika sākumā ventspilniekiem bija 23 punktu pārsvars, ko diemžēl neizdevās nosargāt...

Pēc Janga un Abernetija precīzajiem metieniem ventspilnieki jau pirmajā minūtē panāca 5:0 un pārliecinoši turpināja spēlēt arī ceturtdaļas nākamajās minūtēs. Pēc Dianes diviem punktiem kurzemnieki pirmoreiz panāca +10 (13:3), bet ceturkšņa pēdējā minūtē panāca pat 18 punktu pārsvaru – 25:7. Pirmā ceturtdaļa tika noslēgta ar 25:9.

Labu sniegumu "Ventspils" demonstrēja arī nākamajā desmitminūtē. Artūrs Bērziņš ceturtdaļas ceturtajā minūtē realizēja tālmetienu, ļaujot savai komandai sasniegt jau vairāk nekā divdesmit punktu pārsvaru – 33:11. Pēc tam gan mača gaita izlīdzinājās, tomēr ventspilnieki pārliecinoši saglabāja iekrāto pārsvaru. Puslaika pārtraukumā ventspilnieki devās ar +21 jeb 43:22.

Trešo ceturksni iesāka Meiers, realizējot divpunktu metienu un panākot jau +23, bet tad "Ventspils" sniegums sāka pasliktināties un iniciatīvu pārņēma viesi, pakāpeniski sākot samazināt mājinieku pārsvaru. Līdz trešās ceturtdaļas beigām "ZZ Leiden" spēja atspēlēt deviņus punktus – 57:43.

Noslēdzošās desmitminūtes pirmo pusotru minūti "Ventspils" zaudēja ar 2:7, pirmo reizi pēc ilgāka laika pielaižot pretiniekus tuvāk par desmit punktiem – 59:50. Tam sekoja Gundara Vētras minūtes pārtraukums, pēc kura Bērziņš atkal atjaunoja vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. Tomēr nākamās trīs minūtes kurzemnieki guva vien divus punktus, kamēr pretinieki sameta desmit, pietuvojoties jau bīstami tuvu – 63:60. Lai gan nedaudz vēlāk "Ventspils" spēja nedaudz atrauties, "ZZ Leiden" turpināja ofensīvu un priekšpēdējā minūtē ventspilnieki nokļuva jau iedzinēju lomā - 65:66. Arī atlikušajā laikā "Ventspils" nespēja saņemties un piedzīvoja zaudējumu ar 69:73.

Tas Kurzemes klubam bija otrais zaudējums tikpat mačos I grupā, bet "ZZ Leiden" izcīnīja pirmo panākumu divās spēlēs.