Ziemassvētku dāvana basketbola faniem - NBA sezonas sākums

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Ilgā gaidīšana beidzot ir galā. Šodien tiks dots starts Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) 66. sezonai, kas solās būt ne mazāk aizraujoša par iepriekšējo, kurā triumfēja Dalasas "Mavericks".

66. sezonā 66 spēles regulārajā sezonā

Ar lokautu saistītais haoss ir beidzies, laiks šovam. Šoreiz regulārā sezona būs saspiestā izskatā ar tikai 66 spēlēm ierasto 82 vietā. Komandām būs jātiek galā arī ar sarežģītu grafiku, šad un tad spēlējot pat trīs dienas pēc kārtas. 30 komandas par vietu izslēgšanas spēlēs cīnīsies līdz 26. aprīlim. Kā ierasts, no katras konferences "play off" iekļūst astoņas labākās komandas.

Mežonīgie Rietumi

Pērn savu pirmo titulu izcīnīja Dalasas "Mavericks", kuru līdz triumfam aizveda vācietis Dirks Novickis. Teksasas komanda finālā ar 4-2 pieveica par favorīti uzskatīto Maiami "Heat", kas pirms sezonas Dveinam Veidam palīgos piesaistīja Lebronu Džeimsu un Krisu Bošu. Ar pirmo mēģinājumu līdz kārotajam aizsniegties neizdevās.

Vai Dalasa spēs atkārtot panākumu? Iespējams, taču diez vai. Veterānu komanda zaudējusi vienu no galvenajiem cilvēkiem, kurš palīdzēja "Mavericks" izcīnīt titulu. Aizsardzības balsts, centrs Taisons Čendlers, devies uz Ņujorku. Prom ir arī Hosē Barea, toties vietā nākuši Lamārs Odoms un Vinss Kārters. Pēdējam ir "tikai" 34 gadi, kas ir jauns vecums, salīdzinot ar Džeisonu Kidu, kuram pavasarī būs 39 gadi.

Tradicionāli spēcīgo Rietumu konferenci šosezon vēl atraktīvāku cerēs padarīt "Clippers", kas ar Krisa Pola piesaisti pamatoti cer kļūt par pirmo komandu Losandželosā. Uz "Clippers" no Ņujorkas pārcēlies Čonsijs Bilapss. Garlaicīgu basketbolu "Clippers" nespēlēs. Pola un Bleika Grifina vai Pola un Deandrē Džordana saspēles sola daudz "danku". Galvenais jautājums "Clippers" sakarā ir par pieredzi. Nevar nepieminēt arī pieredzējušā snaipera Karona Batlera piesaisti. Galvenā problēma varētu būt centra pozīcija, kurā aiz Džordana, kuram ir tendence ātri savākt piezīmes, īsti nekā vairs nav.