"VEF Rīga" viesos zaudē "Ņižņij Novgorod" basketbolistiem

"VEF Rīga" sestdien ļoti rezultatīvā VTB vienotās līgas spēlē viesos ar 88:102 zaudēja Krievijas klubam "Ņižņij Novgorod".

Aizvadot spēli tikai ar astoņiem basketbolistiem, rīdzinieki turnīrā piedzīvoja trešo zaudējumu piecās cīņās, un tāda pat bilance pēc šīs cīņas ir arī "Ņižņij Novgorod". Viesu komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Kortnijs Simss, kurš izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas zem groziem, bet Daira Bertāna rēķinā bija 19 punkti. Mājiniekiem Nemanja Protičs guva 20 punktus.

"VEF Rīga" nepalīdzēja kapteinis Kristaps Janičenoks, kurš, lai gan devās ar komandu izbraukumā, nebija iekļauts spēles pieteikumā, kā arī mājās palikušais Gatis Jahovičs, kuram tika operēts ceļgals, tāpēc viņš ierindā atgriezīsies tikai decembrī. Janičenoks spēlē nepiedalījās, jo jau Ņižņijnovgorodā viņam problēmas sagādāja vēdera vīruss, aģentūru BNS informēja "VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa.

Spēles pirmā puse bija ļoti rezultatīva, jo mājinieki realizēja 10 no 13 tālmetieniem, un atpūtā ejot bija vadībā ar 69:45. Uzbrukuma basketbols dominēja arī pēc pārtraukuma, taču sākumā veiksmīgāki bija rīdzinieki, kuri pēc piecām minūtēm starpību spēja samazināt līdz 12 punktiem (61:73), bet pēc trešās ceturtdaļas atradās iedzinējos ar 68:80.

Pēdējo desmit minūšu sākumā viesi starpību samazināja līdz -10, taču pēc tam atkal nespēja apturēt Ņižņijnovgorodas basketbolistus aizsardzībā, laupot izredzes uz atspēlēšanos.

Citā A grupas spēlē Kazahstānas klubs "Astana" savā laukumā ar 92:72 uzvarēja Tallinas "Kalev/Cramo". Zaudētāju rindās 16 punktus guva Latvijas basketbolists Armands Šķēle. "Astana" izcīnīja otro uzvaru četrās spēlēs, bet "Kalev/Cramo" cieta ceturto zaudējumu piecos mačos.

Nākamo spēli "VEF Rīga" aizvadīs otrdien, kad "Arēnā Rīga" Eiropas kausa grupu turnīra pirmajā spēlē uzņems Grieķijas klubu PAOK.

VTB vienotās līgas spēle:

*"Ņižņij Novgorod" - "VEF Rīga" 102:88 (35:25, 34:20 11:23, 22:20)

"Ņižņij Novgorod": Protičs 20+8 RP, Ignerskis 18, Pauničs 18+7 AB, Neļubovs 13, Jakovenko 13, Paņins 7, Antonovs 7, Bremers 6

"VEF Rīga": Simss 24+11 AB, Bertāns 19, Valters 14+5 RP, Perijs 12, Miledžs 7, K. Bērziņš 7, Kavaļausks 5

AB - atlēkušās bumbas, RP - rezultatīvas piespēles