Ainars Bagatskis no Gruzijas pārceļas uz Ukrainu

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas valstsvienības galvenais treneris panācis vienošanos par darba pārtraukšanu Gruzijas klubā Sokhumi un noslēdzis līgumu ar Ukrainas komandu Krivojrogas Kryvbasbasket.

Ainara Bagatska sadarbība ar Gruzijas komandu Sokhumi aizsākās pērnajā pavasarī, kad tika noslēgts līgums pēc sistēmas 1+1. Sokhumi Gruzijas čempionātā finišēja ceturtajā vietā un kluba vadība uz 2012.gada sezonu kala vērienīgus plānus. Tomēr finansiālu iemeslu dēļ tie nepiepildījās.

Ainars Bagatskis: „Kluba cerības un vēlmes izrādījās lielākas par iespējām. Vasaras beigās tika piesaistīti meistarīgi basketbolisti, tai skaitā vīri ar NBA pieredzi. Taču finansiālu iemeslu dēļ kopš darba sākuma komandu jau pametuši seši spēlētāji. Ierindā palikušais sastāvs ir apmēram tāds, kāds bija pērn un man darbs tādā līmenī nešķita interesants. No otras puses, konkrētajā situācijā treneru – mana un par otro treneri uzaicinātā Arņa Vecvagara – algas klubam bija pārāk smags slogs. Panācām vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu, otrdien atvadījāmies no komandas un atgriezāmies Rīgā. Finansiālu pretenziju pret klubu mums nav – esam pirmie, ar kuriem Sokhumi norēķinājās pilnībā.”

Gruzijas čempionāta pirmajās trijās spēlēs Sokhumi uzvarēja, bet sestdienas mačā – pirmajā, ko aizvadīja bez latviešu treneriem – piedzīvoja zaudējumu.

Pirmdien Ainars Bagatskis noslēdza līgumu ar Krivojrogas Kryvbasbasket, kas Ukrainas čempionātā pagaidām ieņem pēdējo vietu (1-8).

„Kluba vadība, acīmredzot, novērtējusi manas ugunsdzēsēja prasmes,” Ainars Bagatskis uzsver, ka komandas necilā pozīcija viņu nebaida. Tieši otrādi – ir iespējas straujam progresam. „Kluba rīcībā ir līdzekļi sastāva pastiprināšanai un ticu, ka varēs atrast arī iekšējās rezerves, lai rezultātus uzlabotu. Līgums noslēgts līdz sezonas beigām, tātad manus pienākumus Latvijas valstsvienībā tas nekādi neietekmēs.”