"VEF Rīga" Eiropas kausa B grupā ar "Khimki", PAOK un "Cholet"

Basketbola klubs “VEF Rīga” otrdien, 11. oktobrī, ULEB Eiropas kausa izlozē Barselonā tika ielozēts B grupā kopā ar Rima Kurtinaiša trenēto “Khimki” no pirmā groza, Grieķijas čempionāta pusfinālisti “PAOK BC” no otrā groza un Francijas vicečempioniem “Cholet Basket” no trešā groza. Top 16 kārtā iekļūs divas labākās komandas. Pirmā spēle paredzēta 15. novembrī.

Rihards Kuksiks un “Valencia Basket” tika ielozēti D grupā, kur sacentīsies ar Beļģijas čempionāta pusfinālisti “Telenet Oostende”, Tonija Pārkera pārstāvēto Francijas čempionāta pusfinalisti “ASVEL Basket” un Bulgārijas labāko klubu Sofijas “PBC Lukoil Academic”.

Izlozes dalībnieku sastāvs bija viens no spēcīgākajiem Eiropas kausa vēsturē. Izlikto komandu vidū tika iekļautas trīs iepriekšējo gadu čempiones “Lietuvos Rytas”, “Valencia Basket” un “Hapoel Jerusalem”, četras kādreizējās finālistes “Alba Berlin”, “Aris BSA 2003”, “Khimki” un “Krka Novo Mesto”, kā arī 2011. gada pusfinālistes “Benetton Basket” un “Cedevita Zagreb”.

Kā aprēķina rangu un sadala grozus

32 pamatturnīra dalībnieces tika sadalītas četros grozos pa astoņām komandām katrā, ņemot vērā pēdējo trīs gadu rezultātus Eiropas kausos. Par katru uzvaru regulārajā sezonā klubs saņems 2 punktus, par zaudējumu vienu punktu. Vēl 2 punkti tiks pievienoti par iekļūšanu Top 16 un “Last 8” kārtās, pa vienam punktam par iekļūšanu pusfinālā un finālā.

EuroCup 2012 regulārās sezonas izloze

Grupa 1. grozs 2. grozs 3. grozs 4. grozs

A KK Cibona Hapoel Jerusalem BC Donetsk BCM Gravelines

B BC Khimki PAOK BC Cholet Basket VEF Rīga

C Aris BSA 2003 CEZ Nymburk BC Rudupis GasTerra Flames

D Valencia Basket Telenet Oostende ASVEL Basket PBC Lukoil Academic

E Gran Canaria 2014 Lokomotiv Kuban Banvit BK Fraport Skyliners

F Lietuvos Rytas Le Mans Sarthe BC Azovmash Krka Novo Mesto

G Benetton Basket BC Spartak Cedevita Zagreb FC Bayern Munich

H Alba Berlin Dexia Mons-Hainaut KK Buducnost Voli Turow Zgorzelec

Regulārajā sezonā, kura risināsies no 15. novembra līdz 20. decembrim, komandas ir sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā. Divas labāko rezultātu īpašnieces iekļūs Top 16 kārtā, kas notiks no 2012. gada 17. janvāra līdz 28. februārim. Ceturtdaļfināli paredzēti 20. un 27. martā, “Četru Fināls” 14. un 15. aprīlī. Uzvarētāji izcīnīs ceļazīmi uz Eirolīgu.

Pavisam Eiropas kausa pamatturnīrā sacentīsies 32 klubi no 19 valstīm (salīdzinājumam, Eirolīgā spēlē 24 komandas no 14 valstīm). Visplašāk sacensībās ir pārstāvēta Francija, kura deleģējusi četrus klubus, Tonija Pārkera pārstāvēto Lionas ASVEL ieskaitot. Krievija un Vācija nosūtījusi trīs klubus, kuru vidū ir Dirka Bauermana trenētā Minhenes “Bayern” vienība. Pa diviem klubiem ir Spānijai, Lietuvai, Grieķijai, kā arī Beļģijai, Horvātijai un Ukrainai. Itālija, Turcija, Slovēnija, Latvija, Čehija, Bulgārija , Melnkalne, Polija, Izraēla un Nīderlande sacensībās startēs ar vienu klubu.