VEF cīņa par pirmo Baltijas titulu

© Romans Kokšarovs

Basketbola klubs "VEF Rīga" svētdien, 25. septembrī, plkst. 19:45 Baltijas basketbola līgas kausa izcīņas finālā tiksies ar pašreizējo trofejas īpašnieci "University of Tartu" komandu.

Latvijas klubi nav uzvarējuši nevienā no iepriekšējiem desmit Baltijas līgas turnīriem, ieskaitot septiņas BBL sezonas un trīs kausa izcīņas.

VEF ir otrais Latvijas klubs, kurš spēlēs Baltijas kausa finālā. Pirms trīs gadiem toreizējie Latvijas čempioni un FIBA Eiropas kausa ieguvēji “Barons/LMT” finālā Rīgas arēnā ar 78:80 zaudēja Viļņas “Lietuvos Rytas”. Divos nākamajos turnīros triumfēja Kauņas “Žalgiris” un Tartu “Rock”. Pusfinālos VEF pieveica Lietuvas trešo stiprāko komandu Prienu “Rūdupis” 80:75, bet Igaunijas finālistu cīņā “University of Tartu” papildlaikā apspēlēja Armanda Šķēles pārstāvētos valsts čempionus “Kalev/Cramo” 108:106. Iekļūstot finālā, VEF jau tagad ir kļuvis par veiksmīgāko Latvijas klubu Baltijas finālos, jo par titulu cīnīsies otro reizi (pirmā bija 2011. gada pavasarī BBL “Četru Finālā” Kauņā).