Jēkabsone un "Spartak" izcīna Eiropas Superkausu

Anete Jēkabsone-Žogota Maskavas apgabala "Spartak" rindās kļuvusi par FIBA Eiropas Superkausa ieguvēju basketbolā, otrdienas pievakarē pārliecinoši uzveicot turku "Galatasaray" ar rezultātu 92:59.

Maču ar neprecīzu uzbrukumu sāka "Galatasaray", bet pēc nesekmīga mājinieču uzbrukuma turcietes tika pie nakamās iespējas, ko šoreiz izmantoja, gūstot pirmos punktus Superkausa izcīņā. Pēc četrām spēlētām minūtēm Anete izdarīja savu pirmo metienu spēlē pie mīnus divi (4:6), bet tālmetiens nebija precīzs. Vēl mirkli vēlāk pret Jēkabsoni caurgājienā tika pārkāpti noteikumi, bet četras ar pusi minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām Jēkabsone ar pustālo metienu izvirzīja vadībā "Spartak" - 8:6. Brīdi vēlāk Anetei arī pirmais trejacis mačā un jau piecu punktu pārsvars mājiniecēm (13:8). Korstina ar diviem soda metieniem minūti un 20 sekundes līdz ceturtdaļas beigu sirēnai panāca jau desmit punktu pārsvaru (19:9). Teicami darbojoties aizsardzībā, "Spartak" ceturtdaļu izdevās pabeigt ar solīdu pārsvaru - 23:9.

Beidzot pēc ilgas klusēšanas "Galasataray" rezultātu izkustināja Horasana 45 sekundes pēc otrās ceturtdaļas sākuma. Anete laukumā atgriezās aptuveni četras minūte spēc ceturtdaļas sākuma. Ceturtdaļas vidū "Spartak" panāca jau 19 punktu pārsvaru (34:15), un pēc minūtes pārtraukuma Makkārvila ar 2+1 panāca arī plus 20 (37:17). "Spartak" veidoja daudz interesantākus un dažādākus uzbrukumus, kamēr turcietes vairāk mēģināja spēlēt uz groza apakšu. Tas deva rezultātu un puslaikā spartakietēm jau 27 punktu pārsvars - 50:23.

Jēkabsone-Žogota pirmajā puslaikā, ejot sākumsastāvā, nospēlēja 15 minūtes, kuru laikā trāpīja četrus no sešiem metieniem, gūstot deviņus punktus, reizi atdeva rezultatīvu pieespēli un reizi izcīnīja atlēkušo bumbu. Anete uzsāka pieciniekā arī otro puslaiku, bet kopumā spēle bija kļuvusi brīvāka. "Spartakietes" turējās aptuveni 30 punktu atstatumā lielāko trešās ceturtdaļas gaitu, un pirms pēdējām desmit minūtēm plus 29 - 67:38. Kā jau bija sagaidāms, arī pēdējā ceturksnī nekas diži nemainījās, un "Spartak" kļuva par pirmajām Superkausa ieguvējām - 92:59.

Anete Jēkabsone-Žogota kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju, 24 minūšu un 22 sekunžu laikā gūstot 16 punktus (2p. 5/5, 3p. 2/5), tapat Anetei viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena piezīme un viena kļūda.

Svarīgākais