Lietuva izslēdz "Teksasas reindžeru", Vācijai turnīrs beidzies

Lietuvas vīriešu basketbola valstsvienība svētdien, 11. septembrī, Eiropas čempionāta otrās kārtas spēlē Viļņā ar rezultātu 84:75 (21:17, 16:16, 21:19, 26:23) uzvarēja Vāciju un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur spēlēs ar Krievijas un Maķedonijas spēles zaudētājiem.

Sākumsastāvi

Lietuva: Kalnietis, Kaukenas, Jasaitis, Songaila, Javtokas

Vācija: Hamann, Schwethelm, Benzing, Nowitzki, Kaman

Vācija spēli sāka ar četriem divmetriniekiem un ciešu segšanu. Kamēr lietuvieši aktīvi ierobežoja Novicki, uzbrukumā līdera lomu izņēmās Keimans, pirmais izvirzot vāciešus vadībā. Lietuvieši pretinieka aizsardzību uzlauza ar Jasaiša tālmetienu un Kaukena ātro uzbrukumu 5:2.

Novickis pirmos piecus metienus no spēles netrāpīja, turpretī Keimans turpināja gūt pusi no komandas punktiem, vēlreiz nesot Vācijai vadību 13:15. Lietuvieši atspēlējās, uzbrukumā agresīvi spēlējot Valančūnam un kapteinim Javtokam, bet paraugu pārējiem rādīja “Montepaschi Siena” aizsargs Rimants Kaukenas. Viņa pārtvertās bumbas, ātrie uzbrukumi un metieni no distances sekmēja Lietuvas uzvaru pirmajā ceturtdaļā.

Problēmas vācu aizsardzībai turpināja sagādāt Javtokas, trīskārt nopelnot tiesības stāties uz soda metienu līnijas. Jau pirmajā puslaikā viņš realizēja 5 no 6 soda metieniem. Uz soda metienu līnijas stājās arī Novickis, kurš tādā veidā guva savus pirmos trīs punktus spēlē.

Lietuviešu pārsvars svārstījās 2-7 punktu robežās, lielāko atrāvienu sasniedzot pēc Kaukena tālmetiena 35:28. Bencings atbildēja ar to pašu. Pa vidu divus metienus realizēja arī Novickis, kurš kopā pirmajā puslaikā spēlē bija precīzs 2 no 8 mēģinājumiem.

Pirmajā puslaikā punktus guva: Kaukenas 11, Valanciunas 6, Javtokas 5, Jasikevicius 4, Kalnietis 4, Jasaitis 3, Pocius 2, Jankunas. Vācijai izcēlās: Kaman 14 (6ab), Benzing 7, Nowitzki 7, Schaffartzik 5.

Pirmā puslaika statistika. LIETUVA 37, VĀCIJA 33

MNS: 14/30 vs 14/27

2p: 12/26 vs 12/21

3p: 2/4 vs 2/6

1p: 7/8 vs 3/4

AB: 16 vs 13

RP: 5 vs 2

Kļ.: 7 vs 9

PB: 5 vs 2

Pirmajā puslaikā Vācijai punktus guva tikai četri spēlētāji un šī notikumu kārtība saglabājās trešajā ceturtdaļā. Lieliski turpināja spēlēt Keimans, tālmetienu iemeta Novickis un vācieši uz brīdi ieguva divu punktu pārsvaru.

Lietuvieši krīzi pārvarēja ātri, pateicoties ārējās līnijas spēlētāju aktivitātei un Jasaiša otrajam tālmetienam. Kalnietis un Kaukenas dažu minūšu laikā panāca mājiniekiem deviņu punktu pārsvaru 52:43. Tālāk atrauties neizdevās, Šafarciks, Bencings un Keimans sadeldēja starpību līdz četriem punktiem. Pēc trīsdesmit nospēlētām minūtēm 58:52 Lietuvas labā.

Svarīgākais