Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Vīriešu basketbola izlase 22. vieta Eiropas čempionātā

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība 2011. gada Eiropas čempionātā ir ierindojusies 22. vietā, apsteidzot Beļģiju un Portugāli, liecina turnīra rīkotāju publiskotā informācija.

Latvija finālturnīrā spēlēja B grupā Šauļos kopā ar Eiropas jaunatnes un pieaugušo basketbola lielvalstīm Franciju, Serbiju un Itāliju, kā arī FIBA ranga divpadsmito labāko komandu Vāciju un divdesmit septīto labāko vienību Izraēlu.

Debijas reizē otrajā turnīra kārtā iekļuva Gruzija, pēc 34 gadu pārtraukuma Eiropas labāko komandu divpadsmitniekā atgriezās Somija. Otro reizi pēc kārtas otro kārtu sasniedza Maķedonija. Eiropas divpadsmitniekā neiekļuva FIBA ranga septītās vietas īpašniece Itālija un deviņpadsmitajā vietā esošā Horvātija.

Salīdzinošajā kopvērtējumā Latvija ierindojusies 22. vietā. Rezultāti tiks ņemti vērā 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupu izlozē un tie liecina, ka Latvija netiks iekļauta pirmajos grozos. Jāpiebilst, ka nākamajā kvalifikācijas ciklā nebūs dalījuma A un B divīzijās. Tādējādi par 24 vietām finālturnīrā sacentīsies ap 40 komandām.

Interesanti, ka labāko divpadsmitniekā neiekļuva neviena no komandām, kas kvalifikācijas turnīrā 2010. gada augustā finišēja augstāk par Latviju. Grupas uzvarētāja Melnkalne palika 21. vietā, Izraēla finišēja 19. vietā, bet Itālija noslēdza pirmo divdesmitnieku. Tikai Somija, kura kvalifikācijas turnīrā gan mājās, gan viesos zaudēja Latvijai, spēja iekļūt otrajā kārtā.