Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Rihards Kuksiks pirmajā kārtā iemetis visvairāk tālmetienu

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības uzbrucējs Rihards Kuksiks pirmajās piecās Eiropas čempionāta spēlēs ir iemetis vairāk tālmetienu nekā jebkurš cits turnīra dalībnieks, apsteidzot tādus snaiperus kā Marko Keseļu no Serbijas un Huanu Karlosu Navarro no Spānijas.

Piecās B grupas spēlēs Kuksiks realizēja 18 no 31 trīspunktu metiena, sasniedzot 58,1% precizitāti. Vidēji spēlē uzbrucējs iemeta 3,6 tālmetienus, kamēr tuvākais sāncensis Marko Keseļs to paveica tikai 3,2 reizes. Serbijas spēlētājs turnīrā kopumā no perimetra trāpījis 16 reižu.

Augstajā ceturtajā vietā ir izlases kapteinis Jānis Blūms, kurš iemeta 13 no 31 trīspunktu metiena, vidēji spēlē to paveicot 2,6 reizes. Starp Keseļu un Blūmu iespraucies viens no Spānijas valstsvienības līderiem Huans Karloss Navarro, kura rēķinā ir 14 trāpījumi.

Precīzāko trīspunktu metēju sarakstā Kuksiks ir sestajā vietā. Pirmo pozīciju ieņem Krievijas izlases basketbolists Vitālijs Fridzons, kurš izcēlies ar 66,7% precizitāti, piecās spēlēs iemetot 12 no 18 metieniem. Pakāpienu zemāk ir francūzis Mikaels Gelabale, kurš pratis trāpīt 64,7% metienu.