Bagatskis: "Kādreiz jādabū pa muti, lai nākamajā reizē uzvarētu"

Eiropas čempionāta grupas turnīra pēdējā spēlē Latvijas komanda piedzīvoja piekto zaudējumu - pret Vāciju 80:81 (14:15, 31:31, 48:56).

B grupas noslēguma tabulā Latvija ierindojās 6.vietā. Uz otro posmu Viļņā brauks Serbijas, Francijas un Vācijas komandas, bet Izraēlai, Itālijai un Latvijai čempionāts beidzies.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainārs Bagatskis:

„Mūsu plāns izdevās vairāk nekā par 200 procentiem. Uzvarējām cīņā pie groziem. Uzbrukumā izmantojām savus trumpjus – ātrumu, pick n’roll sadarbības un, protams, precizitāti tālmetienos. Viss gāja uz to, ka beidzot uzvarēsim. Diemžēl pēdējās minūtēs trīs garām aizmesti soda metieni bija liktenīgi, Arī pēdējās darbības aizsardzībā...

Bija doma vairāk ļaut spēlēt tiem, kuri iepriekš laukumā bijuši mazāk.

Pēdējās sekundēs plāns bija tāds – ja Kuksiks iemet abus sodus, sist piezīme, neļaujot pretiniekiem tikt pie trīspunktnieka. Ja neiemet, censties atsisties aizsardzībā. Un mainīties. Uzreiz, nevis pēc sekundes.

Novickis otrajā puslaikā nespēlēja? Nemaz nepamanīju... Katrā ziņā Vācijas izlasē ir pietiekami daudz labu spēlētāju un arī bez Novicka vācieši izcīnījuši labas uzvaras. Varbūt pat žēl – ja laukumā bija Novickis vai Kamans, zinājām, ka bumba būs kādam no viņiem.

Pirmajā puslaikā Novickis izmeta 1/7, Kamans stampājās, stampājās – divreiz ļāvām viņam kaut ko dabūt pie mūsu groza. Uz to arī akcentējām uzmanību. Visumā nebija slikti, Ja Novickis skrien virsū pretiniekam, bet tiesneši to traktē kā piezīmi – viņš tiek pie sada metieniem. Bet garām aizmestie bija aizsargu nopelns.

Ja neņem vērā rezultātus, čempionāts nebija neveiksmīgs. Pēc 10 baļļu sistēmas lieku 12. Teicu spēlētājiem, lai viņi atceras to, kur bijuši, ko darījuši visi kopā. Lai ir milzīga vēlēšanās vēl pēc diviem gadiem atkal būt šādā pasākumā. Lai nestaigā tik daudz pa klubiem, velta laiku sevis trenēšanai, individuālajam darbam.

Protams, bēdīgi zaudēt. Bet parādījām labu basketbolu, saņēmām daudz uzslavu. Uzvarai nepietika. Kādreiz jādabū pa muti, lai nākamajā reizē uzvarētu. Nāks nākamais čempionāts un šo kļūdu vairs nebūs, būs citas. Vai ar to pietiks uzvarai – es nezinu.

Vislielākais pluss ir tas, ka pirmo reizi interneta vēsturē basketbolam ir pozitīva aura. Tas jau ir panākums. Varbūt cilvēki sāks novērtēt, vairāk nāks skatīties, kā spēlē labākās Latvijas komandas.

Treneru kolektīvam bija divu gadu līgums, cikls ir beidzies. Tagad jānomierinās un jāskatās tālāk.”

Svarīgākais