Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Šafarcika tālmetieni neļauj Latvijai uzvarēt Vāciju

© Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmdien Šauļos ar zaudējumu Vācijai spēles pēdējās sekundēs ar 80:81 noslēdza 2011. gada Eiropas čempionātu.

Vēl 13 sekundes pirms spēles beigām Rihards Kuksiks realizēja vienu no diviem soda metieniem panākot 80:78, tomēr Heiko Šafarciks vāciešu uzbrukumā izmeta precīzu trīspunktnieku 80:81. Atlikušajās dažās sekundēs latviešiem pretinieku grozu iekarot vai izprovocēt vāciešus uz piezīmi neizdevās.

Trenera Ainara Bagatska vadītā, pēc spēlētāju vecuma ļoti jaunā komanda zaudēja visās piecās spēlēs B grupā pirmajā posmā – Francijai, Serbijai, Itālijai, Izraēlai un Vācijai. Otrajā posmā, kurā divi komandu sešinieki sacentīsies Viļņā, Latvijas komanda kaut teorētiskas cerības zaudēja jau pēc svētdienas zaudējuma Izraēlai.

Pēc līdzīga spēles sākuma, neizšķirta atpūtā ejot 33:33, vāciešiem izdevās atrāviens otrā puslaika sākumā. Pirms tam pēdējo reizi latvieši bija vadībā ar 38:37, kad līdz trešās ceturtdaļas beigām bija palicis nedaudz mazāk par septiņarpus minūtēm. Vācieši panāca 49:42, bet pirms pēdējām desmit minūtēm Vācijas komandas pārsvars sasniedza astoņus punktus – 56:48. Vēlāk tas pieauga līdz deviņiem, tomēr Latvijas komanda nepilnas piecas minūtes pirms spēles beigām ar Daira Bertāna tālmetienu panāca 67:67, bet trīsarpus minūtes pirms beigām Dāvis Bertāns arī ar trīspunktu metienu panāca 70:67, Mārtiņš Meiers realizēja vienu soda metienu no diviem – 71:67, kad bija palikušas trīs minūtes līdz spēles beigām.

Visai maz spēlējot komandas līderim Dirkam Novickim, jo vāciešiem šīs spēles iznākums neko neizšķīra, iniciatīvu spēles izskaņā uzņēmās Šafarciks.

26,5 sekundes pirms spēles beigām Latvijai bija četru punktu pārsvars 79:75, kad Kuksiks iemeta divus sodus un vēlāk vienu no diviem, taču ar to bija par maz, lai noturētu uzvaru.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 27 punktiem bija Kuksiks. Vācijai pieci spēlētāji guva pa 11 punktiem, arī Šafarciks, Novickis un Kriss Keimens.