Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Vācijas basketbola izlases treneris: "Noņemu cepuri Latvijas priekšā"

Jau pirms B grupas pēdējās cīņas pret Latviju Eiropas čempionātā basketbolā Vācijas valstsvienības galvenais treneris Dirks Bauermans izteica komplimentus mūsu izlasei par to, kādu sniegumu latvieši demonstrējuši jau līdzšinējā turnīra gaitā.

"Katru dienu pa spēlei, tāpēc pagaidām vēl neesmu domājis par to, kā spēlēsim pret Latviju," pēc zaudējuma Serbijai svētdienas vakarā sacīja Bauermans. "Tagad esam zaudējuši šo spēli un sāksim gatavoties nākamajai. To, vai pēdējā spēlē atpūtināsim kādu, nospriedīšu pēc sarunām ar pašiem spēlētājiem. Varbūt spēlēsim ar visiem, lai saglabātu uzņemto ritmu."

"Mani ļoti patīkami iespaidojis tas, kā gados jaunā Latvijas izlase spēlējusi līdz šim. Viņi ļoti labi kustina bumbu, spēlē agresīvu aizsardzību. Uzbrukumā Latvijas komanda spēlē ļoti kustīgi, viņi pieņem labus lēmumus. Uzvarēt Latviju būs ļoti, ļoti sarežģīti. Varu tikai noņemt cepuri Latvijas priekšā par to, cik labi šī jaunā komanda aizvadījusi līdzšinējo turnīru."

"Rītdien mums jābūt agresīviem, koncentrējušamies un jāuztver spēle patiešām nopietni," kā uzveikt Latviju zināja teikt vāciešu aizsargs Heiko Šafarciks, kurš ar 3,7 rezultatīvām piespēlēm ir labākais šajā rādītājā komandā. "Ceru, ka šīs lietas mums palīdzēs atgūt ritmu."