Par trešo uzvaru pret Izraēlu

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība svētdien, 4. septembrī, plkst. 15:15 Eiropas čempionāta ceturtajā spēlē Šauļos sacentīsies ar Izraēlu, kuru iepriekš izdevies apspēlēt divas reizes.

Citās B grupas spēlēs Itālija plkst. 17:45 spēlēs ar Franciju, bet Vācija plkst. 21:00 tiksies ar Serbiju.

Latvija ar Izraēlu Eiropas čempionātos tiksies astoto reizi. Bilance ir 2-5 Izraēlas labā, turklāt izraēlieši bijuši pārāki pēdējās četrās tikšanās reizēs. Latvija uzvaras izcīnījusi 1993. gada Jāņu dienā un 2004. gada 8. septembrī Ventspilī.

Spēlei varēs sekot TV6 un Viasat Sport Baltic tiešraidē, kā arī FIBA TV (mēneša abonements maksā 30,99 eiro).

B grupas kopvērtējums

# Valsts Bilance

1 Francija 3-0 (+39)

2 Serbija 3-0 (+36)

3 Vācija 2-1 (+30)

4 Itālija 1-2 (-17)

5 Latvija 0-3 (-35)

6 Izraēla 0-3 (-53)

Kā Latvijai tikt uz Viļņu?

Jaunais Eiropas čempionāta formāts dod iespēju kvalificēties nākamajai kārtai ar divām uzvarām. Lai tā notiktu, jāpiepildās sekojošiem nosacījumiem:

1) Latvijai svētdien jāuzvar Izraēlu un pirmdien Vāciju,

2) Francijai svētdien jāuzvar Itāliju un Serbijai jāapspēlē Vāciju

3) Izraēlai pirmdien jāuzvar Itāliju.

Ja minētais scenārijs īstenosies, Francija un Serbija finišēs ar kopskaitā deviņām uzvarām, pirmdien plkst. 21:00 savstarpējā spēlē noskaidrojot B grupas uzvarētāju. Latvijai un Vācijai būs pa divām uzvarām, Izraēlai un Itālijai pa vienai.

Sākumsastāvi iepriekšējās spēlēs

Latvija: Strēlnieks, Blūms, Kuksiks, Mejeris, Meiers

Izraēla: Nissim, Halperin, Pnini, Eliyahu, Blu

Izraēliešu sastāvā spēlē četri Eirolīgas finālisti “Maccabi Tel Aviv” sastāvā – spēka uzbrucējs Dāvids Blu, uzbrucēji Gajs Pnini, Liors Elijahu, Tals Buršteins un centrs Janivs Grīns. Pirmie trīs veido izlases garo galu, bet pirmajās divās pozīcijās spēlē “Olympiacos” uzbrūkošais aizsargs Jotams Halperins un Čehijas čempions “CEZ Nymburk” sastāvā Afiks Nissims.

Pirmais, kas krīt acīs, aplūkojot izraēliešu sniegumu pirmajās trīs Eiropas čempionāta spēlēs, ir centra spēlētāju trūkums. Janivs Grīns cīņās ar Vāciju un Franciju laukumā bija tikai pa 16 un 13 minūtēm, kopā gūstot 6 punktus un izcīnot 4 bumbas.

Turpretī aizsargu un uzbrucēju izraēliešiem netrūkst. Pieci no viņiem – Elijahu, Halperins, Blu, Nissims un Kadirs – uzbrukuši ar 50 un vairāk procentu precizitāti. Vidēji spēlē viņi izmetuši 20 tālmetienus, lauvas tiesai mēģinājumu tiekot Halperinam, Blu un Pnini. Labā ziņa – spēles notiek Šauļos, nevis Telavivā vai Jeruzalemē, kur izraēliešus apspēlēt ir ļoti grūti.

Svarīgākais