Ainars Bagatskis: franči mūsu kļūdas nepiedeva

Eiropas čempionāta pirmajā spēlē Latvijas valstsvienība zaudēja Francijas izlasei – 78:89 (25:18, 41:40, 59:63). Ceturtdien plkst.15:15 spēle ar Serbijas komandu, kas atklāšanas mačā ar 80:68 pieveica Itāliju.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis:

„Katra čempionāta pirmā spēle ir grūta jebkurai komandai, bet mūsu jaunajam sastāvam jo īpaši.

Liela nozīme ir tam, kura komanda pirmā nomierinās. Mēs noteikti nomierinājāmies agrāk par pretiniekiem. Spēle sāka iet no rokas. Mums izdevās pacietīgi izspēlēt uzbrukumus, atrast brīvus metienus un tie bija veiksmīgi.

Diemžēl pēc pirmajām 10 minūtēm varbūt pārāk nomierinājāmies, varbūt apskatījāmies, pret ko mēs spēlējam. Paši radījām situācijas brīviem metieniem, bet kaut kādu iemeslu dēļ aizmetām garām. Francijas komanda ir ļoti agresīva, labi cīnās par atlecošajām bumbām un mūsu neprecīzos metienus viņi nepiedeva. Tā spēle izlīdzinājās.

Zinām, kā spēlēt, bet vēl nezinām, kā uzvarēt. Francijas komanda tomēr ir nedaudz pieredzējušāka (smaida).

Mūsu mērķis bija pacensties 35 minūtes noturēt aptuvenu līdzsvaru un, ja tas izdotos, galotnē būtu iespējas uzvarēt. To izdevās izdarīt, trīs minūtes pirms beigām rezultāts bija 70:72. Diemžēl divas trīs taktiskas kļūdas aizsardzībā pretiniekiem deva iespēju tikt pie brīviem trīspunktniekiem tieši tiem spēlētājiem, kuriem nedrīkstējām ļaut mest. Tas izšķīra spēles likteni. Turklāt franči pieļāva par četrām kļūdām mazāk.

Izskatās, ka spēlētāji ir novērtējuši pacietīgas spēles priekšrocības. Tomēr neapmierināja, ka pēc neveiksmīgas darbības uzbrukumā pārāk lēni atriezāmies aizsardzībā. Pārkers mūs uzreiz par to sodīja

Plašā spēlētāju rotācija bija plānota. Lielā mērā tā nostrādāja. Patīkami bija redzēt, kā vienlaikus divi mūsu jaunie censoņi – Dāvis un Mareks – labi nocīnījās. Mums vajadzīgi visu 12 spēlētāju spēki, taču, tai pašā laikā, cenšos spēlētājus lieki neraustīt.

Noteikti uzteikšu Jāni (Blūmu). Ne tikai par punktiem, bet par to, ka pavilka komandu grūtās situācijās. Uzmundrināja partnerus. Bet vislabākais spēlētājs mums bija visa komanda.

Šī spēle jāaizmirst, rītā cita spēle, cits pretinieks. Svarīgi, lai noskaņotos cīņai ar reāliem spēlētājiem, nevis slaveniem uzvārdiem, kuru Serbijas izlasē netrūkst.

Serbi šodien ar Itāliju it kā mīcījās, taču viņu „mīcīšanās” ir ļoti organizēta. Viņi velk savu līniju, neatkarīgi no atsevišķām veiksmēm vai neveiksmēm. Neraustās, ja neiet metieni. Stils nosacīti līdzīgs mums, viss balstīts uz pick n’roll uzbrukumu. Mēģināsim pašmaukties, viņi mēģinās piešmaukt mūs. Skatīsimies. Svarīgi izvēdināt galvas, bet zinu, ka pēc tādas spēles aizmigt būs ļoti grūti."

Svarīgākais