Bagatskis: "Janičenoka un Biedriņa nespēlēšana nemazina mūsu apņēmību"

© Romāns Kokšarovs/F64

Vīriešu valstsvienības treneri nosaukuši 15 basketbolistus, kuri 20.jūlijā uzaicināti uz pirmo treniņu, lai gatavotos Eiropas čempionāta finālturnīram. Starp viņiem nebūs Kristapa Janičenoka un Andra Biedriņa.

Kristaps Janičenoks: „Pavasarī savainotā potīte joprojām ir ļoti vārīga. Ķirurģiska iejaukšanās nav nepieciešama, taču vajadzīgs laiks un fizioterapeitiskās procedūras, lai locītava pilnībā atgūtu darba spējas. Ārsts prognozē, ka kāju pakāpeniski varēšu sākt noslogot tikai augustā. Žēl, jo pats ļoti gribēju spēlēt Eiropas čempionātā. Taču nav jēgas darīt to ar pusslodzi, bez kārtīgas sagatavošanās. Tādā stāvoklī tik un tā nevarēšu pienācīgi palīdzēt komandai, tāpēc labāk sāpīgu lēmumu pieņemt laikus.”

Valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis: „Žēl, ka Kristaps nepaguva atgūt veselību pēc ļoti grūtas sezonas. Biedriņš mani informēja, ka nevar spēlēt veselības problēmu dēļ. Es viņa lēmumu esmu pieņēmis zināšanai."

Pasaules U19 čempionāta laikā Latvijā viesojās Golden State Warriors sporta direktors Kirks Leikobs. Viņš atzina, ka Warriors interesēs būtu Biedriņa spēlēšana Eiropas čempionātā, lai uzturētu sportisko formu un atgūtu pārliecību. Taču NBA lokauta laikā ir aizliegti jebkādi kontakti ar spēlētājiem, tāpēc klubam nav iespēju ietekmēt Biedriņa lēmumu.

"Valstsvienībā spēlē tie, kuri grib to darīt, un tieši augstam motivācijas līmenim jākļūst par vienu no mūsu komandas galvenajiem ieročiem cīņās ar Eiropas basketbola lielvalstīm. Koncentrēšos darbam ar tiem spēlētājiem, kuri atsaukušies uzaicinājumam un grib piedalīties basketbola svētkos, par kādiem kļūs Eiropas čempionāts Lietuvā. Ja labi sagatavosimies, būsim neērti pretinieki ikvienai komandai un varam nospēlēt ne sliktāk, kā iepriekšējos čempionātos,” uzsver Ainars Bagatskis.

Valstsvienības pirmie treniņi nākamnedēļ notiks Rīgā. Tajos nepiedalīsies Dāvis Bertāns, kuram paredzēts ārstniecības kurss. Jūlija pēdējā nedēļā treniņnometnē Valmierā viņš būs ierindā.

Valmierā valstsvienībai varētu pievienoties arī kāds U20 izlases dalībnieks (Eiropas U20 čempionāts beigsies 24.jūlijā). „Izvērtēsim nepieciešamību un uzklausīsim trenera Agra Galvanovska viedokli. Kā U20 izlases vadītājs viņš būs ļoti labi informēts par jauno spēlētāju iespējām palīdzēt valstsvienībai,” norāda A.Bagatskis.

Svarīgākais