Argentīna uzvar krievus, Latvija netiek ceturtdaļfinālā

Vakar pasaules U-19 basketbola čempionātā kārtējo panākumu izcīnīja Austrālijas basketbolisti, kas spraigā cīņā tika galā ar Brazīlijas vienaudžiem (63:57) un nostiprinājās E grupas galvgalī. Savukārt Krievija ar 70:73 piekāpās Argentīnai, tādejādi laupot Latvijai pēdējās cerības iekļūt ceturtdaļfinālā.

Austrālija - Brazīlija

Mičela Krīka divi precīzie uzbrukumi mača pirmajās minūtēs ļāva austrāliešiem izvirzīties vadībā ar 4:0, bet drīz pēc tam rēķinu atklāja arī Brazīlija tās līdera Raula Njeto personā – 4:2. Pēc tam austrālieši panāca +5, taču vēlāk spēle izlīdzinājās un pirmā ceturtdaļa tika noslēgta ar 12:12. Otrajā ceturtdaļā pēc Lukas Nogueiras metiena brazīlieši pirmoreiz izvirzījās vadībā un pārņēma arī iniciatīvu, ceturkšņa vidū panākot 19:14. Pēc Gabriela Aguires rezultatīvā uzbrukuma Brazīlija sasniedza pat 26:17, tomēr pateicoties Grīnvuda un Krīka lieliskajam sniegumam līdz puslaika beigām austrālieši šo atrāvienu likvidēja – pārtraukumā ejot atkal līdzsvars – 28:28.

Trešās ceturtdaļas sākums aizritēja ļoti līdzīgā cīņā, nevienai no komandām nesasniedzot vairāk kā divu punktu pārsvaru. Tikai dažas minūtes līdz ceturkšņa beigām Austrālija veica nelielu izrāvienu, panākot +5, bet ceturtdaļu noslēdza 45:42. Teicams austrāliešiem izdevās ceturtās ceturtdaļas sākums, kad viņu septiņi pēc kārtas gūtie punkti ļāva pirmoreiz spēlē sasniegt desmit punktu pārsvaru – 52:42. Brazīlija nepadevās un sadeldēja pārsvaru līdz četriem punktiem, tomēr uzvaru Austrālija nosargāja – 63:57.

Uzvarētāju rindās lielisks bija Mičels Krīks – 23 punkti, 10 atlēkušās bumbas un piecas pārtvertas bumbas. 17 punktus guva Hjū Grīnvuds. Brazīlijai Rauls Njeto guva 19 punktus, bet Kristiano Felisio rēķinā 16 punkti un 12 bumbas zem groziem.

Austrāliešiem šis bija ceturtais panākums piecās spēlēs (vienīgo zaudējumu austrālieši piedzīvoja pret Latviju - aut.) un trešais pēc kārtas, savukārt brazīlieši piedzīvoja otro zaudējumu piecos mačos.

Krievija - Argentīna

Pēc līdzīgas pirmās ceturtdaļas, ko Argentīna noslēdza ar četru punktu pārsvaru (12:16), varens argentīniešiem bija otrā ceturkšņa sākums, kad mūsu austrumu kaimiņi tika apspēlēti ar 15:0, tādejādi Argentīna panāca 31:12. Īsā laikā krievi atspēlēja 12 punktus, taču puslaika beigās atkal ļāva argentīniešiem palielināt pārsvaru līdz 13 punktiem – 39:26.

Trešajā ceturksnī argentīnieši itin sekmīgi prata noturēt iegūto pārsvaru, izņemot pēdējās divas minūtes, kad krievi, pateicoties Karaseva rezultatīvajai spēlei, pietuvojās triju punktu attālumā – 54:51. Izšķirošās ceturtdaļas trešajā minūtē Kulagins jau iedzinēju lomā nostādīja Argentīnu (58:56), bet divarpus minūtes līdz spēles beigām panāca jau +5. Taču tad krievu uzbrukums iestrēga un argentīnieši to izmantoja, veicot izrāvienu 8:0 un panākot 71:68. Karasevs ar diviem soda metieniem gan vēl samazināja rezultātu līdz minimumam, tomēr Argentīna uzvaru nosargāja – 73:70.

Patrisio Garino krievu grozā sameta 19 punktus, 16 punktus guva Franko Džiordžeti, bet 14 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Markos Delias rēķinā. Krievijas komandā Sergejam Karasevam 25 punkti un astoņas bumbas zem groziem.

Argentīnas uzvara nozīmē to, ka Latvija zaudējusi pat teorētiskas izredzes kvalificēties sacensību ceturtdaļfinālam.

Svarīgākais