Zināms Latvijas U-19 basketbola izlases sastāvs pasaules čempionātam

Pēc Latvijas U-19 izlases pēdējās pārbaudes, gatavojoties pasaules čempionātam, komandas treneru korpuss pieņēmis lēmumu šķirties no Artūra Briča un Andreja Gražuļa.

Vakar pēdējā pārbaudes spēlē mūsējie ar 68:75 piekāpās Krievijai. Pēc mača treneriem bija jāpieņem lēmums par to, kuriem diviem basketbolistiem pasaules čempionāts ies secen. Pašu mājās notiekošajā pasaules čempionātā nespēlēs Artūrs Bricis un Andrejs Gražulis. Pirmais jau šodien pievienosies U-20 izlasei, bet Gražulis nedēļas nogalē spēles Baltijas kausā U-18 izlases sastāvā.

„Abās pozīcijās bija divi kandidāti, otro spēlētāju vārdus neatklāšu. Par Brici bija grūtāk izšķirties nekā par Gražuli. Artūrs nākamgad noteikti būs viens no galvenajiem kandidātiem uz U-20 izlasi. Gražulis ar savu attieksmi pret darbu bija pelnījis vietu sastāvā, taču devām priekšroku pieredzējušiem spēlētājiem. Viņš šobrīd vairāk vajadzīgs U-18 izlasei. Domāju, ka treneris Pēteris Ozoliņš no priekiem lec gaisā,” divu atskaitīto spēlētāju izvēli Sportacentrs.com komentēja U-19 izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons.

Runājot par sagatavošanās posmu, treneris atzina, ka nav pamata sūdzēties: „Kas to lai zina, kā būsim sagatavojušies. Tas, ko neizdarījām, būs redzams turnīra laikā, bet kopumā – nav iemesla sūdzēties. Protams, bija arī dažādi šķēršļi, kurus nevarējām ietekmēt – eksāmeni, izlaidumi, Līgo... Nevēlējāmies spēlētājus turēt ieslodzījumā, uztraukumu par to, ka brīvajā laikā varētu notikt kāds negadījums, nebija, jo šī izlase sastāv no gaišiem cilvēkiem. Viņi jau pagājušajā vasarā pierādīja, ka viņiem var uzticēties!”

Jansons smejoties norādīja, ka kaitīgo ieradumu izlasē neesot ne spēlētājiem, ne treneriem, bet lielas uzvaras gadījumā pēc čempionāta, protams, to varētu gan atzīmēt. „Pēc uzvaras – tad gan, taču ne tik traki kā Somijas hokeja izlases trenerim pasaules čempionātā.”

No Latvijas Basketbola savienības konkrēta mērķa šim čempionātam nav, bet komandas motivācija esot cīnīties katrā spēlē ar maksimālu atdevi un tad jau redzēšot, kas sanāks. Lielākā daļa pretinieku esot nezināmi, kaut cik iepazītas esot tikai pirmās apakšgrupas pretinieces.

Latvija čempionātu sāks ceturtdien ar spēli Valmierā pret Taivānu (plkst. 20:30). B apakšgrupā mūsējie spēlēs vēl arī ar Argentīnu un Austrāliju.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātam

Artūrs Brēmers, Dāvis Čoders, Kaspars Vecvagars, Jānis Timma, Renārs Magone, Kārlis Apsītis, Artūrs Vītiņš, Arnolds Helmanis, Aleksejs Rostovs, Dāvis Bertāns, Edmunds Dukulis un Ojārs Siliņš.

Svarīgākais