Dirks Novickis šaubās par spēlēšanu Eiropas čempionātā

Pretēji iepriekš izteiktajai pārliecībai par spēlēšanu Eiropas čempionātā, Vācijas basketbola līderis Dirks Novikcis atklājis, ka pastāv varbūtība, ka viņam tomēr nāksies izlaist augusta beigās Lietuvā startējošo turnīru.

„Pēc garas, ļoti garas sezonas ir jāatpūšas un pēc tam jākļūst stipram nākamajai sezonai. No otras puses – svarīga ir arī izlase, kas pret mani bijusi laba. Esmu pateicis tai, ka pievienošos, lai spēlētu Eiropas čempionātā un palīdzētu izcīnīt ceļazīmi uz Londonas olimpiādi. Tāds ir mans sapnis. Vācijas izlasē ir daudz jaunu spēlētāju, kuri nav spēlējuši olimpiskajās spēlēs. Tieši tāpēc pateicu, ka būšu palīgs jaunajiem piepildīti viņu sapni,” saka Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) aizvadītās sezonas čempions Dirks Novickis.

Dalasas „Mavericks” līderis nepilnu divu nedēļu laikā kopš titula izcīnīšanas basketbola bumbai nav pieskāries, nedaudz uzspēlējis tenisu, bet pārsvarā atzīmējis uzvaru pasaules spēcīgākajā līgā. Uzbrucējs norāda, ka sarežģījumus spēlēšanai izlasē rada ilgā sezona: „Pēdējos trīs gadus mans mērķis ir bijis spēlēt izlasē, taču nezināju, ka klubā spēlēšu līdz jūnija vidum. Cerēju, bet nekad jau nevar zināt.”

Novickis NBA finālsērijas pirmajā spēlē guva kreisās rokas vidējā pirksta savainojumu (cīpslas plīsums), no kura vēl nav pilnībā atguvies. Tāpat vācietim vēl ir klepus, kas ir pirms ceturtās spēles piedzīvotā drudža sekas. Uzbrucējs jokojot teicis, ka ilgā svinēšana un arī „Queens” dziesmas „We Are The Champions” dziedāšana nav palīdzējusi uzlabot situāciju ar klepu.

„Skatīsimies, kā mans ķermenis jutīsies, man uz pirksta vēl joprojām ir šina. Tuvāko pāris nedēļu laikā jānovērtē veselības stāvoklis, pēc kura varēs pieņemt prātīgu lēmumu,” piebilda Novickis.

Atgādinām, ka Eiropas čempionātā, kas augusta beigās sāksies Lietuvā, Vācijas valstsvienība ielozēta vienā apakšgrupā ar Latviju, Serbiju, Itālija, Izraēlu un Franciju. Latvija ar vāciešiem spēlēs 5. septembrī.

Svarīgākais