Basketbola kluba "VEF Rīga" vadība izvērtēs iespēju vērsties Sporta arbitrāžas tiesā

"VEF Rīga" klubs ir iepazinies ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā publicēto Apelācijas komisijas lēmumu par kluba protestu un guvis kārtējo apliecinājumu savas prasības pamatotībai un nepieciešamībai rupjas tiesnešu kļūdas dēļ, kas ietekmējusi spēles rezultātu, piešķirt prasīto pārspēli. Kluba vadība neizslēdz iespēju vērsties Sporta arbitrāžas tiesā.

Lēmumā komisija pamatojusies uz konkrētajā situācijā absolūti neatbilstošu dokumentu, proti, nevis FIBA Oficiālajiem basketbola noteikumiem, bet gan šo noteikumu interpretācijām, kas patiesībā ir ieteikumi, vadlīnijas, kā tiesnešiem rīkoties spēles gaitā. Lēmuma motivācijas pamatojums, “ja bumba ir pieskārusies vai tai ir pieskāries spēles laukumā esošs spēlētājs, bumbas pārmaiņus vadīšanas kļūda vairs nav labojama, taču otra komanda iegūst tiesības ievdīt bumbu spēlē nākamās strīdus bumbas situācijā“, nepārprotami runā tikai par situāciju spēlē un tas, ka “bumbas pārmaiņus vadīšanas kļūda vairs nav labojama” darbojas tikai šis konkrētās spēles ietvaros. Ar to nekādā gadījumā nevar tikt pamatots negodīgas spēles rezultāts un pieprasītās pārspēles protesta noraidījums, vēsta kluba oficiālā mājas lapa.

Līdz ar to Apelācijas komisijas lēmums atkārtoti apliecina, ka prasība piešķirt pārspēli ir bijusi jāapmierina, jo neviens pamatots pretējās puses arguments tā arī nav izskanējis, uzskata kluba vadība.

“VEF Rīga” turpinās finālsēriju, taču vienlaikus tiks lemts par turpmākajām darbībām šā jautājuma risināšanā, neizslēdzot iespēju vērsties Sporta arbitrāžas tiesā.