Jelgavā notiks Latvijas Basketbola līgas 19. Zvaigžņu spēle starp Austrumu un Rietumu komandām

Cik pasaulē ir tādu vietu, kur skaistā un gaišā dienā var redzēt zvaigznes mirdzam debesīs? Jelgavā šodien tas būs iespējams – jau pulksten 14:15 Zemgales Olimpiskā centra basketbola arēnā sāksies Latvijas Basketbola līgas (LBL) 19. Zvaigžņu spēle starp Austrumu un Rietumu komandām.

LBL Zvaigžņu spēļu tradīcija tika aizsākta LBL otrajā sezonā 1993.gadā, kad Daugavas sporta namā tikās Daugavas Labā un Kreisā krasta komandas. Līdz ar to 2011. gadā LBL notiks jau 19. Zvaigžņu spēle. Jelgavā spēle notiks otro reizi, iepriekš tā norisinājās, kad tika atklāta Sporta servisa centra halle. Austrumi pret Rietumiem spēlējuši desmit reižu, no tām sešas uzvarus vinējuši austrumnieki, bet reizi fiksēts neizšķirts, kad 2008. gadā Arēnā Rīga maču noskatīties sapulcējās apmēram 7000 groza bumbas mīļotāju, kas arī apmeklējuma rekords, kuru šogad pārspēt vienkārši fiziski (halles ietilpības dēļ) nebūs iespējams.

Aktivitātes Zemgales hallē sāksies jau no 12, kad tiks noskaidroti labākie priekšsacīkšu dalībnieki tālmetienu un bumbas triecienu konkursos. Jau 14:05 oficiālajā programmā paredzēta komandu izsaukšana, bet desmit minūtes vēlāk jāsākas arī pašai spēlei, ko tie, kuri nebūs ieradušies klātienē, varēs redzēt Nacionālās televīzijas otrajā (septītajā) kanālā.

Treknie gadi ar trim superklubiem jau labu laiku kā aiz muguras, tāpēc šī gada līdzjutēju balsojums nespēja pārsteigt – Austrumu pieciniekā laukumā dosies gandrīz tikai VEF spēki, kamēr rietumniekus pārstāvēs ventspilnieki. Tiesa, Andreja Šeļakova savainojums neļaus VEFietim doties laukumā, un viņa vietu centrā ieņems valmierietis Pāvels Veselovs. Par iemīļotāko spēlētāju līdzjutēji atzinuši Kristapu Janičenoku, kurš saņēma visvairāk balsu. Un, lai arī Kristaps LBL aizvadījis vien divus mačus, ir pilnīgi saprotama basketa ļaužu vēlme redzēt klātienē vienu no meistarīgākajiem valsts spēlētājiem.

Pēc pirmās ceturtdaļas notiks vēl iepriekš Zvaigžņu spēles ietvaros nebijušas sacensības – tiks noskaidrota Office Ball uzvarētājkomanda, kā arī karsējmeiteņu konkursa pirmā kārta. Protams, turpmākajā spēles gaitā tiks noskaidrots arī trāpīgākais treneris nestandarta metienos, labākais snaiperis no tālās distances un efektīgākais "Slam Dunk" meistars pašmājās. Pēdējās sacīkstes fināls paredzēts uzreiz pēc karsēju konkursa fināla un pirms pēdējā ceturkšņa, tā ap pulksten 16:15.

Svarīgākais