Ventspilnieki pārliecinoši sakauj "Kalev"

“Ventspils” basketbolisti ir izcīnījuši trešo vietu BBL kausa izcīņā, izšķirošajā spēlē ar rezultātu 91:67 (47:32) pārliecinoši apspēlējot Tallinas “Kalev/Cramo” komandu.

Tallinas komandā spēlei bija pieteikti tikai astoņi basketbolisti, kuru individuālā meistarība, turklāt, nav salīdzināma ar ventspilnieku vakardienas pretiniekiem. Vakar pret “Žalgiri” mūsējie pirmo ceturtdaļu aizvadīja līdzīgā cīņā, tādēļ šodien gribējās cerēt uz ko vairāk. Pēc līdzīgā spēlē aizvadītām pirmajām piecām minūtēm, ceturtdaļas otrajā pusē sāka šķist, ka vēlamais tik tiešām piepildās (23:15). Panākuma iedvesmots, ventspilnieku treneris Agris Galvanovskis nebaidījās izmantot plašu spēlētāju rotāciju un pēc pirmās maiņu sērijas par to samaksāja ar pārsvara zaudēšanu (23:22).

Otrajā ceturtdaļā “Ventspils” rezervisti ieguva pārliecību par saviem spēkiem un nebaidījās uzbrukumus noslēgt ar metieniem no groza apakšas. Īpaši izcēlās Mārtiņš Berķis un Artūrs Strēlnieks, pēc kura precīza trīspunktnieka dzeltenzilie ieguva savu tobrīd lielāko pārsvaru mačā – 33:24. Laukumā atgriežoties pamatspēkiem, rezultāta starpība ātri sasniedza 15 punktus un tāda bija arī dodoties atpūtā – 47:32. Pārsvars varēja būt arī lielāks, tomēr mūsējie dažkārt atļāvās nospēlēt pavirši, turklāt dažreiz pievīla arī tehniskie elementi, piemēram, Bērziņam grūti klājās ar viltīgu piespēļu satveršanu.

Mača otro pusi “Ventspils” pamatsastāva vīri iesāka kā aizmiguši, ļaujot pretiniekam pietuvoties līdz 10 punktu attālumam. Ilgstošā krīzē gan šis miegainais brīdis nepārvērtās – ventspilnieki kāpināja tempu un pēc vairākiem Jurevičus uzzibsnījumiem jau pavisam drīz pārsvars atkal bija pieklājīgs – 61:44. Otrajā puslaikā Agris Galvanovskis daudz ļāva spēlēt rezervistiem, kuriem tā bija laba iespēja parādīt savas stiprās un vājās puses. Uz pārbaudes laiku komandā esošais Artūrs Strēlnieks atstāja ļoti pozitīvu iespaidu, aktīvs bija arī Artūrs Bērziņš, kurš gan no atsevišķām epizodēm neizspieda maksimumu. Krietni nepārliecinošāk laukumā izskatījās Lauris Blaus un jo īpaši Mikus Sokolovs, vēlreiz atgādinot, ka ostas pilsētā trūkst vēlviens spējīgs saspēles vadītājs.

Rezervistu cīņasspars ļāva ventspilniekiem turpināt audzēt rezultāta starpību un mača noslēgumā svinēt pārliecinošu uzvaru – 91:67.

Svarīgākais