Štelmahers atgriežas pie "Perlas" stūres

Viļņas "Lietuvos rytas" vienībai ir jauns galvenais treneris. Par to kļuvis Aleksandrs Trifunovičs. Nedaudz negaidīti par viņa asistentu strādās Darius Maskoļūns, tikmēr Roberts Štelmahers atgriezies pie Viļņas "Perlas" stūres.

Lai gan sākumā tika prognozēts, ka tieši Štelmahers strādās par Trifunoviča palīgu, viss izvērtās nedaudz citādi. Trifunovičam uzdevumus pildīt palīdzēs Maskoļūns, bijušais Kauņas "Žalgiris" treneris, kuru sezonas beigās kluba īpašnieks Vladimirs Romanovs diezgan skandalozi izmeta no komandas divas stundas pirms finālsērijas mača ar „Lietuvos rytas”.

43 gadus vecais Trifunovičs Viļņā atgriežas pēc divu gadu pārtraukuma, šajā laikā viņš vadīja Atēnu "Panionios", Sanktpēterburgas "Spartak" un Belgradas "Crvena Zvezda". Ar šo treneri Lietuvas galvaspilsētas klubs ir iekļuvis arī ULEB kausa finālā, kur gan piekāpās Madrides "Real".

Pagaidām Lietuvas basketbola līgā (LKL) pēc divām kārtām Viļņas „Perlas” ir bez uzvarām, tikmēr "rytas" - bez zaudējumiem. Pēdējā spēlē "rytas" Štelmahera vadībā apspēlēja Kedaiņu "Nevežis" basketbolistus.

Svarīgākais