Latvijas sieviešu basketbola izlase aizraujošā cīņā uzvar Franciju

Šovakar Grobiņas sporta centrā Latvijas U20 sieviešu basketbola izlase aizraujošā cīņā ar 70-67 uzvarēja Francijas izlases basketbolistes, iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā. Lielisku sniegumu Latvijas izlases sastāvā demonstrēja Anete Klintsone, kura guva 19 punktus.

Pēc otrā posma pirmajām spēlēm E grupā pirmajā vietā bija Francijas izlase ar trim uzvarām trīs spēlēs (uzvara pirmā posma spēlē pret Bulgāriju "nenāca līdzi" sacensību otrajā posmā, jo Bulgārijas izlase A apakšgrupā palika pēdējā vietā, tālāk kvalificējās trīs labākās katrā apakšgrupā). Pa divām uzvarām bija Latvijas un Krievijas izlasēm, pa vienai uzvarai Nīderlandes un Polijas izlasēm, bez uzvarām – Ukrainas izlase.

Šodien otrā posma sacensībās pie pirmās uzvaras tika Ukrainas basketbolistes, ar 86:73 pārspējot Nīderlandes izlasi. Latvijas izlases spēlētājas pēc pārliecinošās uzvaras ar 63-49 pret Polijas izlases basketbolistēm atzina, ka pēdējā ceturtdaļā jau vairāk domāja par nākamo spēli pret Francijas izlasi Grobiņā.

Pirms spēles Francija bija viena no izlasēm (vēl arī Spānija), kuras turpināja cīnīties bez zaudējumiem. Trīs Francijas uzbrucējas vidēji spēlē guvušas 10 un vairāk punktu - Diandra Cačuanga, Medelo Medenū un Hadidija Mintē. Komanda spēlē vidēji guvusi 79 punktus (trešais rādītājs pēc Latvijas un Spānijas). Vienlaikus Francija var lepoties ar labāko aizsardzību turnīrā, vidēji pretinieces uzvarot ar 29 punktu pārsvaru un savā grozā ielaižot tikai 50 punktus. Vienībai ir labākais divpunktu metienu realizācijas procents (54.1%). Tas viss jau pirms spēles liecināja – pavisam noteikti viegli nebūs.

Svarīgākais