VEF paraksta līgumu ar Kurtinaiti

© sporta centrs.com

Basketbola klubs "VEF Rīga" šodien preses konferencē parakstīja līgumu ar komandas jauno galveno treneri Rimu Kurtinaiti, kā arī pavēstīja par pēdējiem jaunumiem komandā. Līgums ar Kurtinaiti parakstīts uz diviem gadiem (1+1).

Kluba vadība komandai nākamajā sezonā izvirzījusi augstus mērķus. LBL - čempionu tituls, BBL - fināls, VTB līgā labāko četrinieks, ULEB Eirolīgā - tikšana pāri pirmajai kārtai.

"VEF Rīga" viceprezidents Valdis Valters pauda gandarījumu, ka komanda tikusi pie ļoti laba līmeņa trenera. "Tāda līmeņa treneris ir ļoti liela veiksme. No Baltijas valstīs pieejamajiem, viņš ir viens no labākajiem. Ar šāda trenera piesaisti komandā ir mainījusies stratēģija. Mēģināsim komplektēt krietni spēcīgāku komandu, nekā iepriekš. Patīkami, ka Kurtinaitis ir izvēlējies Rīgu, jo viņam bija arī citi varianti, līdzīga līmeņa klubos, bet par lielāku naudu. Ar šo treneri saistu ļoti lielas cerības."

"Iespējams, ka pirmie līgumi būs jau šonedēļ, principiālas vienošanās ir ar ļoti daudziem Latvijas spēlētājiem. Kopumā izskatās cerīgi. Jāskatās, kā attīstīsies jautājums par un ap Kasparu Kambalu, daudzi jautājumi komandas komplektācijā būs skaidri tieši pēc šī jautājuma atrisināšanās," komentējot komandas komplektācijas jautājumu, atzina Valters.

Jaunieceltais "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis pēc līguma parakstīšanas atzina, ka Rīgā ieradies ar nopietniem nodomiem. "Esmu priecīgs būt šeit. Rīgā sāku savas profesionālās basketbolista gaitas un man ir patīkami šeit atgriezties. Man bija arī piedāvājumi trenēt kādu Eirolīgas klubu, taču tā nu sanāca, ka esmu šeit. Nauda man nav pirmajā vietā, galvenais ir komanda un sasniegtie rezultāti. Visi mani pazīst kā stingru treneri, esmu pietiekami prasīgs. Vēlos mainīt runas, kas pa Eiropu klīst par Latvijas basketbolistiem. Esmu gatavs mainīt atsevišķu spēlētāju pieeju darbam."

Treneris atklāja, ka labprāt strādātu kopā ar kādu no vietējiem Latvijas treneriem, taču nenoliedza, ka komandā varētu parādīties fiziskās sagatavotības treneris no Lietuvas.

Arī kluba prezidents Māris Martinsons pauda gandarījumu, ka komandai izdevies piesaistīt šāda līmeņa treneri. "Ir pienācis tas brīdis, kad esam izvēlējušies savas komandas jauno galveno treneri. Uzskatu, ka ar šo treneri mums ir paveicies. Kurtinaitis ir piekritis sadarbībai un domāju, ka treneris komandai spēs dot pietiekami daudz un ienesīs komandā jaunas vēsmas. Uz šo sadarbību liekam lielas cerības," atzina Martinsons.

Bijis variants, ka VEF komandu varētu vadīt kāds serbu basketbola speciālists, taču pēdējā brīdī vienošanos nav izdevies panākt, tāpēc kluba vadība palikusi pie lietuviešu trenera.

"ULEB Eiropas kausā jātiek pāri pirmajai kārtai, VTB līgā kaut ko prognozēt ir grūti, komandu spēku samērs pagaidām nav īsti skaidrs, bet mērķēsim uz četrinieku. Latvijā - čempionu tituls," kluba mērķus jaunajā sezonā īsi komentēja kluba prezidents. Valdis Valters vien piebilda, ka Baltijas Basketbola līgā komandas mērķis ir iekļūšana finālā.

Latvijas Basketbola līgā spēlēs "VEF Juniors" komanda, uz "play-off" spēlēm tiks piesaistīta lielā komanda.