Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Ņujorkas "Knicks" treneris: Atrašanās komandas tuvumā Porziņģim palīdz neieslīgt depresijā

© AP/Scanpix

Atrašanās Ņujorkas "Knicks" komandas tuvumā, latviešu superzvaigznei Kristapam Porziņģim palīdz neieslīgt depresijā, paudis vienības galvenais treneris Deivids Fizdeils. Savukārt Bostonas "Celtics" vienības aizsargs Kairijs Ērvings atklājis, ka ļoti nopietni apsvēris pievienošanos "Knicks" rindām.

"Tas ir labi viņa domāšanai. Kad tik ilgu laiku esi ārā no sastāva un cīnies ar traumu, cīnies arī ar domām, ja nu neatgriežos tikpat labs," Fizdeils komentējis Porziņģa klātbūtni "Knicks" spēlēs un treniņos. "Viņam būšana pie mums palīdz. Ir ļoti viegli ieslīgt depresijā, ja esi prom no komandas, kad ej cauri kam šādam."

"Tas ir labi arī mums - jaunie puiši uzklausa viņa padomus un tiek iedrošināti. Viņš lieliski pārredz spēli un video treniņi ar viņu bijuši fantastiski. Zinu, ka viņam jājūtas saistītam ar komandu," stāstījis treneris.

Tikmēr Ērvings pēc mača, kurā "Knicks" sestdien ar 101:103 piekāpās "Celtics", komentēja, ka vasarā ļoti nopietni domājis par došanos uz Ņujorku, jo pats nāk no Ņūdžersijas. "Apsvērtas tika visas komandas, bet Ņujorka man ir īpaša vieta." Ērvings atzina, ka daudz domājis par potenciālo spēlēšanu kopā ar Porziņģi, tomēr beigās izlēmis pagarināt līgumu ar "Celtics", kas spēlētājam ir vēl svarīgāka komanda, jo Bostonā satikušies viņa vecāki.

2011. gadā ar pirmo numuru draftētais saspēles vadītājs visu līdzšinējo karjeru pavadīja Klīvlendas "Cavaliers", bet pagājušā gada vasarā pieprasīja maiņas darījumu un nonāca "Celtics" rindās. Nākamajā vasarā Ērvings kļūs par neierobežotu brīvo aģentu, jo izmantos iespēju atteikties no pašreizējā līguma, tomēr šī mēneša sākumā viņš paziņoja, ka parakstīs jaunu līgumu ar "Celtics".