Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Dončičam laba debija un graujoša uzvara Pekinā, čempione "Warriors" zaudē

© SCANPIX

Nacionālajā basketbola asociācijā šonakt tika aizvadītas četras pārbaudes spēles. Ar uzvaru gatavošanās posmu sāka Minesotas "Timberwolves", Toronto "Raptors", Dalasas "Mavericks" un Jūtas "Jazz".

Čempione Goldensteitas "Warriors" bija vadībā lielāko daļu otrās un trešās ceturtdaļas, taču savā laukumā nenosargāja 12 punktu pārsvaru pār Minesotas "Timberwolves" (110:114). Uzvarētājiem 17 punktus guva Džefs Tīgs, bet Derika Rouza rēķinā 16 punkti. Mājiniekiem 54 no 110 punktiem guva lielais trio Stefens Karijs (21), Klejs Tompsons (17) un Kevins Durents (16). Džimijs Batlers "Timberwolves" sastāvā, protams, netika pieteikts.

Mājinieku starta pieciniekā sāka no Sanantonio "Spurs" iegūtie Kavai Lenards un Denijs Grīns, kuri debijā atzīmējās attiecīgi ar 12 un pieciem punktiem.

Visu otro puslaiku vadībā bija Toronto "Raptors", kas mājās ar 122:104 pieveica Portlendas "Trail Blazers". Mājinieku starta pieciniekā sāka no Sanantonio "Spurs" iegūtie Kavai Lenards un Denijs Grīns, kuri debijā atzīmējās attiecīgi ar 12 un pieciem punktiem. Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Jons Valančūns, kurš sakrāja 17 punktus un septiņas atlēkušās bumbas. Viesiem Deimiens Lilards 12 minūtēs tika pie 12 punktiem, bet rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Mailzs Lenards.

Ar uzvaru Pekinā starpsezonu sāka Dalasas "Mavericks", kas ar 116:63 sagrāva Pekinas "Ducks". Komandā dalīti rezultatīvākais debijā bija Luka Dončičs, kurš 30 minūtēs nopelnīja 16 punktus un sešas atlēkušās bumbas un bloķēja trīs metienus, bet Denisam Smitam 16 punkti un sešas rezultatīvas piespēles. Mājinieku rindās izcēlās bijušais Rīgas VEF garais spēlētājs Džastins Hamiltons, kurš tika pie 29 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām. Viņš ir aizvadījis 113 spēles Nacionālajā basketbola asociācijā.

Pārliecinošu uzvaru svinēja arī Jūtas "Jazz", kas ar 130:72 sakāva Pērtas "Wildcats". Jūtas sākumsastāvā 14 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Rudī Gobērs, bet no rezervistiem izcēlās Greisons Alens un Aleks Bērkss, kuri guva attiecīgi 19 un 18 punktus. Mājiniekiem rezultatīvākais bija Braiss Kotons, kurš savai kādreizējai komandai iemeta 14 punktus.