Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Šteinberga drupina Ķīnas mūri, Latvija debijā piedzīvo zaudējumu

© f64

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība sestdien, 22. septembrī, Pasaules kausa debijas spēlē Santakrusā zaudēja Ķīnas izlasei ar 61:64. Svētdien plkst. 16:00 latvietes tiksies ar Senegālu.

Ķīnas basketbolistes pasaules meistarsacīkstēs startē desmito reizi pēc kārtas, kamēr latvietēm pienācis pirmais iznāciens. Neraugoties uz pretinieču augumu pārsvaru, Latvija atrada īstos spēles pavedienus un debitēja Pasaules kausā ar lielu uzvaru.

Tiešā gatavošanās spēlei ar FIBA ranga vienpadsmito komandu notika trīs dienas. Trešdien latvietes treniņspēlē ar Kanādu pārbaudīja taktiskos risinājumus, ceturtdien trenējās “Santiago Martin” zālē, piektdien pusotru stundu darbojās “Quico Cabrera” arēnā un pēc pusdienām skatījās video.

Spēles dienā komanda devās ceļā pirms deviņiem rītā un astoņdesmit minūtes pirms iemetiena sāka arēnas grozu piešaudi. Arēnas ārpusē šajā laikā sāka pulcēties Latvijas līdzjutēji, kā arī spēlētāju ģimenes - debijas dienā pirmie ieradās Krēsliņi, Laksas un Putniņi. Latvieši tribīnēs dominēja.

Sporta Avīze