Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

LBS skandāls: Jučmanis publicē saraksti, kurā Šneps lūdz ieskaitīt ziedojumu

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Bijušais Latvijas basketbola izlašu direktors Māris Jučmanis savā profilā sociālo tīklu vietnē Facebook publicējis ekrānšāviņus no bēdīgi slavenās WhatsApp sarakstes, kurā savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps viņam lūdz ieskaitīt ziedojumu LBS kontā.

"Rīt slēgtajā LBS valdes sēdē man nebūs iespējas atbildēt uz jautājumu, kuru daudzi uzdod: "Kurš melo: Jučmanis vai Šneps?" Secinājumus izdariet paši! P.s. Zemāk Šnepa sacītais LNT ziņās!" raksta Jučmanis. Viņa pievienotajā video fragmentā no intervijas LNT ziņās Šneps saka šādi: "Pārmetumi, ka es vai kāds cits būtu prasījis valsts prēmiju atdot Basketbola savienībai, ir pilnīgas muļķības." Jučmaņa publicētos ekrānšāviņus skatīt raksta apakšā.

Ekrānuzņēmums/Facebook

Atgādinām, ka Jučmanis vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), vainojot Latvijas Basketbola savienību (LBS) ar tās ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu priekšgalā šantāžā un mēģinājumos izspiest Ministru kabineta piešķirto prēmiju par izciliem sasniegumiem sportā.

Jučmanis pagājušā gada izskaņā saņēma Ministru kabineta piešķirto prēmiju 5524,79 eiro apmērā par izciliem sasniegumiem sportā. Prēmija viņam kā Latvijas izlases direktoram pienācās par valstsvienības izcīnīto 2017.gada Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā. Taču Jučmanis apgalvoja, ka decembrī vēl pirms prēmijas saņemšanas Šneps viņu esot informējis, ka tā būs jāziedo LBS, pašam Jučmanim paturot vien 3% summas, kas esot ierastā kārtība, un janvārī ar WhatsApp starpniecību lūdzis ieskaitīt ziedojumu savienības kontā. Gan Šneps, gan savienības prezidents Valdis Voins vēlāk pārmetumus kategoriski noraidīja, un rīt noritēs savienības valdes ārkārtas sēde.