Porziņģis ar 19 punktiem palīdz Ņujorkai izcīnīt graujošu uzvaru

© Scanpix

Sešu izbraukuma spēļu sēriju ASV rietumos Ņujorkas „Knicks” noslēgusi ar uzvaru Fīniksā, sagraujot „Suns” ar 107:85. Kristaps Porziņģis guva 19 punktus, palīdzot veikt izšķirošo atrāvienu, un pēdējā ceturtdaļā komandas milzīgā pārsvara dēļ jau varēja atpūsties.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 28 minūtes, kurās guva 19 punktus (1p. 4/6, 2p. 3/7, 3p. 3/4). Tas bija viņa mazākais no spēles izdarīto metienu skaits kopš decembra vidus spēles pret Bostonu. Porziņģim arī septiņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un trīs bloķēti metieni, turpinot uzspodrināt savu līgas labākā metienu bloķētāja statistiku. Porziņģa +/- rādītājs šoreiz plus 15, viņam arī divas piezīmes un viena kļūda.

Porziņģis spēli iesāka ar diviem precīziem soda metieniem, kamēr „Knicks” kopumā trāpīja pirmos astoņus metienus no spēles, izvirzoties vadībā 22:7. Neapturams groza apakšā bija Eness Kanters, kurš guva desmit no komandas pirmajiem 14 punktiem, taču pamazām Fīniksas aizsardzība „pamodās” un līdz ceturtdaļas beigām padarīja rezultātu vismaz nedaudz pieklājīgāku (23:33).

Otrajā ceturtdaļā „Knicks” pārsvars saruka vēl vairāk, Fīniksai uz brīdi arī panākot neizšķirtu, taču vadība tika atgūta (53:49). Ņujorkas līdzjutējiem bija divi nervozi brīži, kad laukumā sāpēs guļot palika Tims Hārdevejs, kurš tikai nesen atgriezies pēc traumas - vienreiz viņš pagrieza potīti, otrreiz smagi piezemējās pēc Devina Bukera nesportiskās piezīmes, bet tomēr viss beidzās labi, un viņš spēli turpināja. Cīņā ar Porziņģi tehnisko piezīmi savukārt saņēma debitants Džošs Džeksons, kurš pārāk asi protestēja par tiesneša lēmumu.

Otro puslaiku „Knicks” sāka lieliski, un arī Porziņģis ielika krietnu artavu pārsvara palielināšanā, realizējot divus tālmetienus un dažus pustālos metienus. Fīniksas problēmas kļuva vēl lielākas pēc Kantera un Bukera konfrontācijas - tehnisko piezīmi saņēma abi, taču Bukeram tas bija daudz nepatīkamāks lēmums, jo tā bija viņa otra tehniskā piezīme, kas nozīmēja izraidīšanu uz ģērbtuvēm.

Fīniksas jau tā visnotaļ stagnējošais uzbrukums bez Bukera iesprūda pavisam, neskaitot vienu īsu izrāvienu trešās ceturtdaļas izskaņā, un „Knicks”, pateicoties Maikla Bīzlija un Treja Bērka rezultatīvajam pienesumam, varēja atļauties pēdējā ceturtdaļā savus līderus, ieskaitot Porziņģi, laukumā vairs nesūtīt. Beigās tika gūta uzvara 107:85, pieliekot punktu ilgajai izbraukuma sērijai Rietumu konferencē, kas tika pabeigta ar bilance 2-4 (3-4, ja ieskaita pirmo izbraukuma spēli no sevis ļoti netālajā Bruklinā).